Diş teli tedavilerinde pek çok nokta değişim göstererek süreç boyu ilerleme sağlamaktadır. Bunların başında da ağız ve diş sağlığındaki yöntem çeşitliliği gelmektedir. Yöntemlerin değişim göstermesi ile pek çok seçenek ön plana çıkarılmıştır. Süreç boyunca ele alınan değişimler çeşitlilik göstermekle beraber tüm avantaj ve dezavantajları bir araya getirmek gerekmektedir.
Diş teli tedavilerinde süreç analizleri büyük önem taşımaktadır. Diş teli tedavisinde gerekli adımların ele alınması pek çok noktayı değerlendirmede önemli etkilere sahiptir. Süreç boyunca önemli adımlar diş teli tedavileri planları ile değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları da bu noktada önemli bir noktada yer almaktadır. Süreç planlamasında diş teli fiyatları ele alınarak değerlendirme sağlanmaktadır. Gerekli süreç analizlerinin yapılması ile sizler de diş teli fiyatları hakkında bilgilendirme alabilirsiniz. Diş teli fiyatları üzerindeki etmenler ele alındığında ekonomik ve deneyimsel süreçler değerlendirilmektedir. Her adımın netleşmesi ile diş teli fiyatları da ele alınarak düzenlenmektedir.
Ağız ve diş sağlığı bireylerin hem sosyal yaşamında hem de gelişim süreçlerinde büyük öneme sahiptir. Diş tedavilerinde istenen hedefe ulaşabilmek adına temizlik süreçlerinin dikkatli ve adım adım yapılması gerekilmektedir. Gerekli malzeme ve ürünlerin kullanımı ile sağlıklı bir ağız yapısının kurulması sağlanabilmektedir.
Diş sağlığında yeni gelişmeler ile işlemlerin ilerleme göstermesi de değişim göstermektedir. Ağız ve diş sağlığında her adımın düzenlenmesi ile sistemsel bir ilerleme sağlanması gerekilmektedir. Diş tedavilerinde kullanılan önemli bir tedavi yöntemi diş teli olarak ifade edilebilmektedir. Diş teli tedavisi; braket adı verilen kare yapıların dişleri istenen konumlara getirmesi ile mümkün olmaktadır. Braket seçimleri doktorunuzun istekleri ve sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda seçilmektedir. Bu süreçte gerekli müdahale adımlarının sağlanması ile dişlerin istenen düzeyde sağlıklı bir yapıya gelmesi beklenmektedir.
Diş teli uygulamaları ilk olarak muayene süreçleri ile başlamaktadır. Diş teli fiyatları da bu muayene süreçleri ile değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları bireyin getirdiği sorun çerçevesinde değerlendirilmektedir. Sorun ele alınarak gerekli tedavi süreçleri değerlendirilmektedir. Diş teli tedavisinde gerekli adımlar birlikte ilerletilmektedir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.