Görüntü
Ağız Sağlığında Diştelinin Önemi

Ağız ve diş sağlığı bireylerin çok dikkat ettiği alanlardan bir tanesidir. Hem sosyal hem de biyolojik gelişim süreçlerinde bireyler ağız sağlığı gelişimine önem verirler. Ağız ve diş sağlığı tedavisinde bireylerin dikkat edeceği en önemli adım dişlerine zarar vermeden, ağız yapısını bozmadan gelişim süreçlerini destekleyebilmektir. Bireylerin sağlıklı gelişim süreçlerini takip etmesinde gerekli bilgilendirme sistemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Örneğin dişler nasıl temizlenmelidir, hangi malzemelerin kullanılması ağız ve diş sağlığında önemlidir gibi sorular bireylerin dikkat ettiği noktaları bizlere göstermektedir.

Ağız ve diş sağlığı tedavisinde diş teli kullanımı oldukça önemlidir. Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilmektedir. Tedavi sürecinde bireye özgü müdahale yöntemleri ele alınarak incelenmelidir ve düzenlenmektedir. Bu tedavi sürecinde düzenlenen durum analizlerinde bireyin ihtiyaç ve beklentileri düzenlenerek süreç ilerleme göstermektedir. Hangi diş teli türünü birey tercih ediyor ve nelerin olması birey için avantajlı diye düşünülerek gerekli bilgilendirme sistemleri sağlanabilir.

 

Braket Nedir?

Diş teli bakım süreçlerinde önemli olan bir durum brakettir. Braketler küçük kare yapılardır. Bu yapılar dişlerin kendilerine ait olan konumlarına doğru hareket etmesine yardımcı olmaktadır. Braketlerin çeşitleri farklılık göstermektedir. Braket seçerken dikkat edilmesi gerekenler bireye göre çeşitlilik göstermektedir. Bazı bireyler estetik kaygıları daha çok ön plana çıkabilir, bu durumda da şeffaf braketleri daha çok tercih edebilmektedir. Bazı bireyler için, çocuklar için de renkli braketlerin olması tercih alanında yer alabilir. Pek çok durum bu süreçte etkilidir. Değerlendirme sistemleri bireyin isteklerinin yanı sıra getirdiği problem durumunun içeriği, uzman görüşüne göre de çeşitlenmektedir. Tüm bunlar diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları bireyin seçtiği braket türünden, problem durumundan ve sistemsel durum analizlerinden etkilenmektedir. Diş teli fiyatları belli aralıklarla standartlandırılmış olsa da bireye özgü bir tedavi sürecinde ihtiyaçlar çeşitlendirilmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri bireyin tedavi sürecinde şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılını etkileyen faktörler ve detaylar için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Teli Bakımı Neden Önemlidir?

Diş teli bakımı tedavi sürecinde en önemli noktayı bizlere göstermektedir. Bireylerin tedavi sürecinde diş teli temizliğine önem vermesi çok önemlidir. Braket seçiminden çok braket bakımının düzgün bir şekilde ele alınması tedavi sürecini çokça etkilemektedir. Braketlerin kenarlarının temizlenmesi, gerekli malzemeler ile bakımlarının yapılması çok önemlidir. Böylece ağız ve diş sağlığı adım adım sistemli bir şekilde düzenlenebilmektedir.

 

Share:

Diş Telleri ile Beslenme

Dt Emre Aldoğan 19-07-2020

Diş teli sürecinde beslenme düzeyine dikkat etmek önem taşımaktadır. Pek çok etmenin iç içe katıldığı tedavi sürecinde adımların dikkatli bir şekilde yapılması önem taşımaktadır. Alpdent olarak sizler

Devamı

Diş Telini Kim Uygulayabilir

Dt Emre Aldoğan 05-07-2019

Ortodonti tedavisi diş konum sorunlarına doğal çözüm getiren tedavi yöntemidir. Bu tedaviyi uygulayan alanında uzmanlaşmış kişilere de ortodontist ünvanı verilmektedir. Diş doktorları yasal anl

Devamı

Dişteli Tedavisi ile Gülümse

Dt Emre Aldoğan 04-11-2020

Kim korkmadan konuşmak, kahkaha atmak, güzel gülüşü ile imza bırakmak istemez? Herkes girdiği ortamda özgüveni yüksek bir ideal profil yaratmak ister. Bundandır ki en dikkat çeken noktalar genellikle

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.