Ağız ve diş sağlığı tedavi süreçlerinde bireyler sağlıklı bir ağız yapısı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bireyler gerekli destek ve tedavi süreçlerinin yardımı ile sağlıklı bir ağız yapısı geliştirmeyi istemektedir. Bu istek için pek çok tedavi yöntemi mevcuttur. Diş teli tedavisi de bu yöntemler arasında yer almaktadır. Diş teli tedavisi bireylerin çapraşık diş görünümünü düzeltmeyi amaçlamaktadır. Çapraşık dişlerin yerine geçmesinde braket denilen küçük kare yapılar işlevsel olmaktadır. Braketlerin pek çok türü mevcuttur. Bu türler diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları pek çok açıdan şekillenmektedir. Değerlendirmeler için okumaya devam ediniz.
Diş teli tedavisi ve sağlıklı bakım süreçleri bireylerin dikkat ettiği önemli noktalar mevcuttur. Diş teli kullanımında uzman ortodontistlerin yönergeleri çok önem taşır. Bireyin muayene bulguları ele alınarak var olan sorunların tespiti sağlanmaktadır. Bazı bireylerin çürükleri mevcutken bazılarının kanal tedavisi gibi yöntemlere ihtiyacı olabilir. Bu durumlar diş teli tedavisini geciktirebilir. Ancak bu işlemlerin yapılması sağlıklı bir süreç analizi için çok önemlidir. Yapılan müdahaleler sağlıklı bir süreç analizini ilerletmeniz adına kıymetli olmaktadır. Diş teli fiyatları da bu bağlamda farklılaşmaktadır. Gereken müdahaleler yapılamadığında daha sonra ek sorunlar çıkabilmektedir. Bu durum da diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri üzerinde etkili olmaktadır.
Ağız ve diş sağlığı tedavisinde bireylerin dikkat edeceği noktaları bilmesi tedavi sürecini olumlu yönde etkiler. Öncelikle bireyin düzenli olarak braketlerinin temizliğini yaptırması gerekir. Bu temizliği kendi yapacağı gibi kontroller sırasında uzmanın da görmesi gerekir. Uzman kontrolleri ile braket yapısı incelenir, sıkıştırma işlemleri gerekiyorsa yapılır ve bilgilendirmeler sağlanır. Böylece kontrollü ve destekli bir tedavi akışı sağlanır. Ağız ve diş sağlığını korumak ve desteklemek için hem bireyin hem de tedavi sürecinde aktif olan uzmanın desteği gerekir. Rutin kontrollerin yanı sıra, beslenme düzenine dikkat etmeniz, temizliği sağlamanız süreç için çok önemlidir. Detaylı bilgilerin değerlendirilmesi için İstanbul’da yer alan kliniğimiz Alpdent ile iletişime geçerek uzman ortodontistimizden bilgi alabilirsiniz.
Sağlıklı ve görünümsel olarak istenen bir görünüme sahip olabilmek diş teli tedavi aşamalarının en büyük yararlarındandır. İlk olarak özenli bir muayene süreci gerekir. Gerekli olan röntgen sonuçlar
Ağız ve diş sağlığı tedavi süreçlerinde bireyler sağlıklı bir ağız yapısı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bireyler gerekli destek ve tedavi süreçlerinin yardımı ile sağlıklı bir ağız yapısı geliştirmeyi
Diş teli bakım süreçleri başta bireysel faktörler olmak üzere pek çok açıdan ele alınarak incelenmektedir. Bireylerin gelişim süreçlerinde ele alınan faktörler tedavi sürecinin akışını değiştirmektedi
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.