Görüntü
dis-teli-fiyatlari

Günümüzde tel sürecini iyi kavramak ve uygulamak adına gerekli olan adımları bilmek sürece bu şekilde başlamak önemlidir. Ortodonti, dişlerde mevcut olan konumlanma problemlerini, çene kemiklerinin birbirlerine ve kafa kemikleriyle olan etkileşim düzenini kurmayı amaçlamaktadır. Bu nedenlerle birlikte ele alınması gereken problemlerin ortaya konularak isimlendirilen özel alandır. Ortodontik tedavi ise bu durumda meydana gelen sorunları tedavi etme biçimidir. Günümüz yaşantısında tercih edilebilirliği fazla olmasına rağmen tedavi süreci hakkında net yargılar ortaya koyabilen kişi sayısı azdır. Bu nedenlerden ötürü biraz bu faktörleri ifade etmek gerekmektedir. Bunun yanında diş teli nasıl takılır, diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerinde olan faktörlere de bakalım;

Diş teli aşamalarında istenilen adımlara bir bakalım. Her birey birbirlerinden farklı olacak şekilde diş konumlanmalarına sahipti. Çene kemiklerinini uzunluk kısalığı, yapısında olan değişmeler konumların farklı olmasına yol açmaktadır. Diş telinin amaçlarından biri de bu konum bozukluklarını düzene koymaktır. Bu amaçla kullanım sağlanan diş telinde diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) diş teli fiyatları 2019 yılı etmenlerine göre düzeltilmeler sağlanmalıdır. Öncelikli olarak şeffaf diş teli veya görünmez diş telinde diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) oldukça önem arz eden bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Doktorunuz ile diş teli fiyatları 2019 yılı düzenlemelerine uygun bir plan hazırlanmalıdır. Ortodonti tedavisi adımlarında uzlaşmalar oldukça süreç istenen noktaya gelebilmektedir. Diş teli nasıl takılır sorusundan itibaren açıklanacak her durum doktorunuz ile iletişim süreciyle ilerlemektedir.

Konumlanma sorunlarının meydana gelmesinin çeşitli etmenleri mevcuttur. Ortodontik problemlerin meydana geliş nedenlerine değinirsek genetik sorunların süreçte rolü etkilli olduğu gibi çevresel faktörler de bu etmende ön plandadır. Çocukluk döneminde ortaya çıkacak olan sorunlar olursa plaklar sayesinde kısa zamanda bu sorunlar ortadan kaldırılır. Ayrıca ağız temizliğinin diş yapılarına olan katkısı oldukça fazladır. Diş ve ağız temizliğine gereken düzeyde öenm verilmediğinde süt dişlerinde çürümeler meydana gelebilmektedir. Zamanından önce süt dişi kaybının meydana gelmesi de o bölgede boşlukların oluşmasını sağlayabilir. Bu boşluğa süreç içinde yakın çevredeki diğer dişler yerleşir. Geç süt dişi kaybı olduğu zaman asıl çıkma zamanı gelmiş olan dişlerin yeri süt dişi ile kaplı olduğu için  çıkması gereken diş kendi yolunu bulamayarak çapraşmaların meydana gelmesine neden olacaktır. Bazen dişler yollarını çıkamayarak o noktada gömülü olarak kalabilirler. Bu sebepten ötürü ağız temizliğine önem vermelisiniz. Diş teli fiyatları 2019 verilerince fiyatlandırılmaktadır.

Burun tıkanıklığı durumu solunuma da etki ederek diş yapılarında değişmelere neden olabilir. Çünkü dil ve çene istenen pozisyondan farklı gelişme gösterecektir. Bozukluklar meydana gelebilmektedir. Parmak emmek de damak yapısına zarar veren ve diş yapılarına olumsuz etki veren davranışlar arasında yer almaktadır. Dudak veya dil emmek, tırnakları ısırmak, kalem ısırmak, uzun süre biberon ve emzik kullanmak gibi alışkanlıkların uzun süredir devam etmesi durumu da kalıcı iskeletsel sorunların  meydana gelmesine katkı sağlamaktadır. Bu durumda ailelerin çocuklarını iyi gözlemlemesi gerekmektedir.

Diş teli tedavisi sırasında dişlerimiz sürekli hareket halinde ilerlerler. Böylece konumlarını doğru bulmak mümkündür, doğru yerlerine gelmesi mümkündür.Tedavi sürecinin ne kadar zaman alacağına dair açıklama yapılması gerekirse; hastanın yaşı, getirdiği problem durumu, istediği ve ona uygun olan tedavi biçimi, kullanılan malzemeler gibi etmenler değerlendirilmelidir. Gerekli durumlar meydana çıkarılıp muayane sonuçlarına ve düzelme sürecindeki önemli adımlara da yer vererek planlama sağlanır. 1,5- 2 yıl gibi bir zaman içinde istenen noktaya gelmesi için gerekli müdahale yöntemleri sağlanır. Tedaviye başlamadan önce hatırlatılması gerekli olan önemli bir nokta da doktor muayenelerinin de sürecin önemli bir parçası haline geldiğini unutmamak gerekir. Muayene aşamalarında doktor sizden bazı noktalara daha fazla önem göstermenizi isteyebilir. Gerekli müdahaleleri de gerçekleştirdikten sonra uygulayarak sürece katkı sağlanması amaçlanır. Gerekli görüldüğünde diş çekimleri de yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus doğru teşhisi sağlayabilmektir.

Diş teli takma sürecinde çok acı hissetmez. Dişlerin üst kısımlarında küçük kare yapılar bulunur ve bu karelere braket ismi verilmektedir. Braketler dişlere özel bir yapıştırıcı yardımıyla yerleştirilirler. İlk takıldıkları birkaç gün boyunca dudak ve yanakta bazı yumuşak doku zedelenmeleri meydana gelebilir. Fakat kısa sürede çözüme kavuşulacaktır.

Tedavi süresince dikkatle üzerinde durulması gerekli olan bir diğer durum da temizliktir. Braketlerin alt kısımlarında çürük oluşumu meydana gelmez. Bu durumun bir diğer sebebi direkt dişin üzerinde yapışık olmasından kaynaklanmaktadır. Diş ve ağız sağlığı için kenar kısımlarının iyice temizlenmesi gerekir çünkü kenar kısımlarında bakteri oluşumu oldukça fazla olarak gözlenir, çürümelerin oluşması da kaçınılmaz olacaktır. Doktorunuzun size uygun olarak önerdiği temizlik aparatlarını kullanın ve siz de gerekli özeni göstererek sürecin ilerlemesine katkı sağlayın.

Bazı faktörlerce tellerinin görünmesini istemeyen kişilerin sayısı da oldukça fazladır. Braketlerin birbirinden farklı türleri bulunmaktadır bunlar; metal, plastik ve porselen çeşitte olan türlerdendir. Ayrıca dişlerin iç kısımlarına uygulanan braketler de bulunmaktadır. Bunun yanına ek olarak takılıp çıkarılan şeffaf plaklarla da tedavi istenen noktaya gelinir.  Özellikle erken çocukluk döneminde çeşitli aparatlar da tecih edilerek tel takılmadan dişlerde bulunan konum bozukluğu çalışmaları sağlanmalıdır.

Ailelerin çocuklardaki motivasyonu arttırması adına onlara örnek olması önem bir rol model olması sürecin sağlıklı ilerlemesi açısından önem arz etmektedir. Diğer etkileyebilecek düzeyde olan etmenlere de (yiyecek, içecek) dikkat vererek bu faktörleri ortadan kaldırmaya çalışmak süreç açısından önemlidir. İlk olarak düzenli bir diş kontrolü sağlanmalıdır. Muayene sürecine önem vermek sürecin gidişatı için önemlidir. Dişlere uygulanan işlemlerden itibaren eşit aralıklarla flor takibi ve sürekli azı dişlerine koruyucu uygulanmalıdır. Ayrıca gereken süreden daha erken sürede diş çekimi sağlandıysa o bölgenin korunması gerekmektedir. Çapraşıklığın oluşumunu engellemek için bu adım önem taşır.

Çocuklarda oldukça sık olarak rastlanan ve ağız yapısına zarar veren tüm faktörlerin müdahale altına alınması, düzeltilmesi süreç açısından önemliir. Parmak emmek, uzun süreli biberon kullanmak, ağız solunumu yapmak gibi çocuklarda sıkça rastlanan ve sorunlara yol açan alışkanlıklar ile müdahale ederek çocukları bu alanlarda bilinçlendirme işlemlerini sağlamamız gerekir. Bu bilinci sağlayabilmek adına ailelerin çocuklarına örnek olması süreç açısından önemlidir. Doktoru ile etkili iletişim düzeyini kurarak, karşılıklı kararlaştırılan tarihlerde en az 6 ay olmak üzere diş kontrollerini sağlamak gerekir. Diş doktoruna sadece diş kanamaları veya çürük oluşumları meydana geldiğinde gitmek yerine düzenli aralıklarla gitmek gerekmektedir.

Anlatılanları özetlemek gerekirse; diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) diş teli nasıl takılır sorusundan başlayarak pek çok etmen ile şekillenerek, tüm adımlar gözden geçirerek belirlemek gerekir. Diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerinde çeşitli etmenler yer almaktadır. Bu faktörler diş teli fiyatları 2019 verilerince düzenlenerek toparlanılır.  Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli fiyatları da bu bağlamda değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları 2019 yılında ödeme imkanlarını geliştirmiştir.  Şeffaf diş teli / görünmez diş telini tercih etme oranları fazladır.


Share:

İmplant Fiyat hesaplama

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

İmplant fiyatı hesaplama için tıklayın İmplant fiyatı hesaplama için tıklayın Altta diş hekimleri birliği implant fiyat tablosu bulunmaktadır. Hesaplamayı kendiniz yapabilirsiniz. Eğer yorum yaz bö

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Adımlar Nasıl Belirlenir?

Dt Emre Aldoğan 03-10-2021

Diş teli tedavisi alan uzmanlarının gerekli uzmanlıkları, deneyimleri alması ile ilerleme gösteren bir tedavi yöntemidir. Pek çok birey süreç boyunca gerekli noktaların farkındadır. Artık diş teli ted

Devamı

Ortodonti Tedavisi Önemi Nedir?

Dt Emre Aldoğan 28-02-2020

Ortodonti tedavisi bireylerin konumlanma problemlerine çözüm ararken aynı zamanda istenen görünüme sağlıklı bir şekilde kavuşmayı amaçlamaktadır. Kişiler kendi hayatlarında bazı ağız ve diş sağlığı pr

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.