Ortodonti tedavisi dişlerin uygun konumda yer almasına destek veren tedavi biçimidir. Dişlerin ait olması gereken konumlarda yer almasına yardımcı olmaktadır. Diş teli 2025 yılı gelişimlerinde pek çok etmen ön plandadır.
Diş teli tedavisinde bir çok insan doğru bilgilendirmeler sağlayamamaktadır. Dişlerin yapılarında gözlemlenen sorunlar, çenede kapanış sorunları ile diş teli kullanımına ihtiyaç duyulabilmektedir. Ortodonti tedavisi denince akla hemen diş teli ve braketler gelmektedir. Braket türleri metal, şeffaf ve lingual olabilmektedir. Braketler ile dişler uygun konumlara doğru hareket ederek ilerlemektedir.
Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenen ücretler belirli bir düzen oluşturmaktadır. Ortodontistler alanında uzmanlığı ile süreç şekillendirmesi yapmaktadırlar. Diş teli uygulamalarında 2025 fiyatları belirlemede belirli kriterler ön plana çıkmaktadır.
- Doktorun alanında uzmanlığı
- Uygulanan klinik
- Yapılacak işlemler ve ek müdahaleler
- Kullanılan malzemenin niteliği
Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinde alt ve üst diş teli uygulamalarına göre farklılıklar göstermektedir. Tek çeneye tel takılır mı? diye düşünen bireylerin pek çoğu bu durumun mümkün olamadığını da düşünebilmektedir. Uygun muayene süreçlerinin tamamlanmasının ardından doktorunuzun onayı ile ağız yapınız uygun ise tek olarak alt veya üst çeneye tel takımı da mümkün olabilmektedir.
Bireyin muayene süreçleri adım adım ilerletilmelidir. İlk olarak muayene bireyin ağız yapısının gerekli film ve röntgenlere incelenmesi ile başlanır. Diş yapıları incelenerek dişlerdeki çürüme veya ek sorunların varlığını tespit etmek gerekmektedir. Ek sorunlar 2025 fiyatları üzerinde etkili olacaktır.
İstanbul’da yer alan kliniğimizde sizleri ağırlamaktan ve tedavinizi adım adım planlamaktan mutluluk duyacağız.
Alpdent olarak sizlere gerekli süreç analizinde destek sunmaktayız.
Diş teli bakım süreçleri başta bireysel faktörler olmak üzere pek çok açıdan ele alınarak incelenmektedir. Bireylerin gelişim süreçlerinde ele alınan faktörler tedavi sürecinin akışını değiştirmektedi
Diş rahatsızlıkları içerisinde estetik olmayan görünümleri düzenlemek için diş teli günümüzde en sık tercih edilen tedavi yöntemleri arasındadır. Kişilerin diş yapısındaki bozukluklar diş teli tedavis
Diş teli tedavisi günümüzde ağız sağlığının gelişimi için sıkça tercih edilmektedir. Etkililiğinin yaygınlaşması da süreç içinde tercihinin artmasında önemli etkilere sahip olmaktadır. Pek çok birey g
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.