Görüntü
Diş Teli Kullanımında Dikkat Edilecekler

Diş teli tedavisi pek çok adımı içeren, birbiri ile entegre ilerleyen süreçlerden oluşmaktadır. Diş teli bakım süreçlerinde bu noktalar önemlidir. Gerekli destek ve analiz işlemlerinin yapılmasının ardından sağlıklı bir şekilde ağız ve diş sağlığınızı oluşturabilmektesiniz. Gerekli destek hizmetleri alanında uzman ortodontistiniz yardımı ile sizlere iletilmektedir. Diş teli tedavisinde diş teli kullanmalı mıyım? sorusunu kendinize sıkça sorabilmektesiniz. Bu durumda detaylı bir analiz yapılmasının ardından ihtiyaçlarınız listelenmektedir. Diş teli tedavisinde öne çıkan noktalar da ele alınarak süreciniz şekillenmektedir. Ancak diş teli tedavisi boyunca dikkat etmeniz gereken noktalar da mevcuttur. Bu durumlar ve diş teli fiyatları 2025 hakkındaki değerlendirmeleri incelemek için okumaya devam ediniz:

 

Diş Teli Tedavisinde Temizlik Nasıl Sağlanır?

Diş teli tedavisinde temizlik süreçleri önemli bir konu olmaktadır. Diş teli tedavisinde gerekli temizlik işlemlerinin yapılması ile sağlıklı bir süreç geçirilmek istenmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinde gerekli değerlendirmelerin yapılmasında sağlıklı diş yapısı önemlidir. Sağlıklı diş yapılarının olması gerekli müdahale adımlarının daha sağlıklı ilerlemesine katkı sunulmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 yılındaki düzenlemeleri bu sistemsel düzenlemeler içinde önemli bir faktör olmaktadır. Gerekli değerlendirmeler için uzman ortodontistlerinizin gözlemleri değerlendirilmektedir.

Diş teli temizliği için gerekli bakım süreçleri ele alındığında sorunların önüne geçilmiş olunacaktır. Braketlerin temizlenmesi sağlık açısından önemlidir. Braketlerin kenarlarında biriken besinlerin temizlenmemesi orada kararmaların olmasına neden olmaktadır.  Gerekli besin değerlerinin alınmasından sonra bakımın yapılması oldukça önemlidir.

 

Diş Teli Tedavisinde Beslenme Nasıl Sağlanır?

Diş teli tedavisinde bakım süreçlerinin değerlendirilmesi sağlıklı gelişim için öneme sahiptir. Gelişim süreçlerinde ele alınan bu durumların analiz edilmesi ile istenen ağız yapınıza ulaşmak oldukça önemli bir konudur. Beslenme süreçlerinin değerlendirilmesi hem süreç içinde hem de süreç boyunca önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Diş teli tedavi süreçlerinde kabuklu ve sert besinlerin tüketilmesi zararlıdır. Bu durumda yumuşak yapılı ve yapışkan olmayan besinlerin tüketilmesi büyük öneme sahiptir. Braketlerin zarar görmemesi için dikkat edilecek basit noktalar çok iyi bir sürecin ilerlemesi için gereklidir.

Diş teli tedavisinde gerekli bakımın ele alınması önemlidir. Bu konuda uzman ortodontistiniz size destek olacaktır. Ayrıntılar ve gerekli bilgilendirmeler için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Yetişkinler İçin Ortodontik Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 28-07-2021

Yetişkinler günümüzde oldukça fazla bir şekilde diş teli tedavisine başvurmaktadır. Diş teli tedavilerinde bireyler acaba ben diş teli kullanabilir miyim? benim dişlerim düzelir mi? gibi pek çok soru

Devamı

Diş Teli ve Braket Temizliği

Dt Emre Aldoğan 26-10-2020

Diş teli tedavisinde bireyler pek çok adıma dikkat ederek süreçlerini ilerletmek durumundadır. Bu adımların başında braket seçimi ve bakımı gelmektedir. En çok sorulan ve kaygı duyulan durum ise diş t

Devamı

Yetişkin Bireylerde Tel Süreci

Dt Emre Aldoğan 11-03-2020

Bireyler günlük yaşam içerisine pek çok noktaya dikkat ederek ağız ve diş sağlığına önem vermektedir. Ağız ve diş sağlığına verilen önem sosyal etkileşim ile oldukça ön plana çıkmaktadır. Bu noktada e

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.