Görüntü
Diş Teli Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Diş teli, dişlerinde konumlanma problemleri olan bireylere yönelik olarak uygulanacak tedavi yönteminin bir parçasıdır. Ortodonti tedavi sürecinde pek çok birey karşılaştığı çeşitli soruları cevaplandırarak sürecini şekillendirmek istemektedir. Bu sorular “Diş teli nedir? Ortodonti sürecinin planlanması nasıl ilerlemektedir?, Diş teli paslanır mı?” gibi çeşitlendirilmektedir.

Alpdent olarak sizlere ağız ve diş sağlığınızı korumanız konusunda destek olmakta, süreç değerlendirmelerinize katkı sunmaktayız. Bu amaç ile ilk olarak süreci şekillendirecek olan sorulara cevap vererek başlayalım.

Ortodonti Nedir?

Ortodonti tedavisi dişlerin uygun konumlara gelmesine yardımcı olmaktadır. Braketler bu tedavide ön plana çıkmaktadır. Braket kullanımında nelere dikkat etmeliyiz diye soran bireylerimiz için ise konuyu daha ayrıntılandıralım:

Braketler, dişlerin üzerinde yer alan, onları uygun konumlarda tutmaya veya o konumlara yönlendirmeye yardımcı olan yapılardır. Türlerine göre çeşitlilik gösteren braketler türlerine göre avantaj ve dezavantajlara da sahip olmaktadır. 

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Metal, lingual ve şeffaf yapıda bulunan türleri amacınıza, istek ve beklentilerinize göre şekillendirebilmeniz mümkün olmaktadır. 

Metal teller ilk üretime çıkan ve günümüzde de hala kullanımına devam eden tellerdendir. Estetik görünümünden ötürü özellikle yetişkinlerce tercihi değişse de amaçlara ulaşabilmede en etkili yoldadır. Lingual teller estetik anlamda en çok katkıyı sunan türlerdendir. Dişlerin arka kısımlarına konumlanmakta, böylece gözle direkt görünme olanağını da azalmaktadır. Bu türün dezavantajı olarak tellerin diş arkasında olmasından ötürü dile değmesi olabilmektedir. Dile değen teller orada yara oluşumlarına sebebiyet verebilmektedir.

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları tedavide önemli bir noktada yer almaktadır. Diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri pek çok açıdan ele alınarak şekillenmektedir. Bireysel etmenlerin ön planda olduğu diş teli fiyatları, tedavinin süresi, hastanın ihtiyacı ve malzeme türü ve kalitesi, yaş, getirilen problem durumuna bağlı olarak gelişmektedir. Ülke, şehir ve tedavinin yapılacağı kliniğe göre de etkilenen diş teli fiyatları tedavide önemli bir noktada yer almaktadır.

Diş teli fiyatları değerlendirmelerinde Alpdent olarak sizlere gerekli desteği ve ödeme planlarını sunmaktayız.


Share:

Diş Teli Temizliği Neden Önemlidir?

Dt Emre Aldoğan 27-05-2021

Diş temizliği bireylerin temizlik süreçlerinin sağlıklı ilerletilmesi, dişlerin yapılarına uygun bir şekilde temizlenmesini içermektedir. Diş temizliğinde dikkat edilecek pek çok adım mevcuttur. Bu ad

Devamı

Ortodonti tedavisinden önce

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; dişlerdeki bozuklukları düzelterek hastaya gülümseme estetiği kazandıran, kendine güven kazandıran ve bütün yüz görünüşünü baştan oluşturan bir tedavidir. Ortodonti tedavisin

Devamı

Diş Teli Fiyatları 2025 Yılında Nasıl Olacak?

Dt Emre Aldoğan 04-12-2020

Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerine göre pek çok etmenin birlikte ele alınması ile şekillenmektedir. Süreç içerisinde tüm durumların ele alınarak analizinin sağlanması gerekmektedir. Tüm adım

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.