Görüntü
Diş Teli Tedavisi Dişlerime Zarar Verir Mi?

Diş teli tedavisinde bireylerin hatalı olarak düşünebileceği noktalar mevcuttur. Her birey tedavi süreçlerinin ilerlemesi adına bilgiye ve bu bilginin doğruluğuna ihtiyaç duymaktadır. Alanında uzman kadromuz ile sizlere doğru bilgi akışını sunmaktadır. 

Alpdent olarak sizlere gerekli bilgi akışlarını sunmaktayız. Diş teli tedavisinde hatalı noktalar nelerdir diye düşündüğümüzde karşımıza öncelikle doğru bilgi akışının olmaması gelmektedir. Doğru bilgilendirme ile kullanıcılarımız alanında uzman ekipleri ile süreçlerin takiplerini ilerletmiş olacaktır. Diş teli tedavisinde temizlik süreçleri ile sağlıklı bir şekilde süreçlerinizi ilerletmiş olacaktır. 

Diş teli tedavi süreçlerinde bireylerin sanki yetişkinlere diş teli uygulanmaz gibi bir algıları olduğu gözlemlenmiştir. Diş teli tedavisi oldukça yararlı, diş yapılarına zarar vermeyen bir yöntemdir. Amacı dişlerinizi uygun konumlara doğru hareketleri kullanarak hareket ettirmektir. Bu doğrultuda da ilerleme sağlamaktadır. Süreç boyunca sizler için önemli olan estetik ve sağlıklı diş yapısını oluşturmuş olacaktır. Diş teli uygulamaları sadece yetişkin veya çocuklar için değil her birey için uygulanmaktadır. Alanında uzman ekiplerimiz ile birlikte sizlere gerekli olan diş teli tedavi süreçlerini sunmaktayız.

 

Yetişkinler için Diş Teli Tedavisi

Genellikle, insanlar "diş telleri" kelimesini duyduklarında, bunu çocuklar ve gençlerle ilişkilendirirler. Aslında, aldığımız en yaygın sorulardan biri şudur: "Yetişkinler de diş teli takabilir mi?". Bu sorunu  cevabı kesinlikle evet olmaktadır. Çocuk ya da yetişkin her birey diş teli tedavisinden yararlanmaktadır. Bu süreçte sizler için önemli olan tüm bilgi ve müdahale yöntemleri de sunulmaktadır.

 

    Yetişkinler özellikle bir iş statüsünde olanlar diş teli kullanma konusunda bazı durumlarda çekimser olabilmektedir. Hem çok tedaviye katılmak sosyal ortamda estetik bir gülüşe sahip olmak isterken hem de bundan kaçınarak uzaklaşmaktadır. Bu durumun ele alınarak işlemlenmesi gerekmektedir. Öncelikle yetişkinler için daha az belli olan türleri incelemekte fayda vardır. Bu türler şeffaf veya lingual diş teli olarak bilinmektedir.

 

Şeffaf Diş Teli Mi Lingual Diş Teli Mi?

    Şeffaf veya lingual diş teli kullanımı bireylerin tedavi süreçlerinde oldukça ön planda olmaktadır. Alanında uzman kadromuz ile sizlere uygun diş teli tedavi süreçleri hakkında bilgi vermekteyiz. Hangi braket türünü tercih edeceğiniz avantajlar ve dezavantajlar içerisinde sizlere sunulmaktadır. Şeffaf braketler bireylerin tedavilerinde daha az görünür olduğundan ötürü yetişkinlerce daha da tercih edilmektedir. Bu durumların analizlerinin yapılması gerekir.


Share:

Bireye Göre Diş Teli

Dt Emre Aldoğan 19-02-2020

Diş teli bireylerin en fazla tercih ettiği diş konumlanma problemlerine çözüm aradığı tedavi yöntemi olarak karşımıza gelmektedir. Bu durumların ortaya çıkmasında zaman içinde gelişen ve değişim göste

Devamı

Ortodontist Nasıl Seçilir?

Dt Emre Aldoğan 23-03-2023

Diş teli tedavisi olarak bilinen ortodonti tedavisi sağlıklı ağız ve diş sağlığını korumak için önemli olan yöntemler arasında yer almaktadır. Pek çok birey bu değişim ve ilerleme sürecini değerlendir

Devamı

2025 Yılı Diş Teli Düzenlemeleri

Dt Emre Aldoğan 07-12-2020

Diş teli tedavisinde bireyler pek çok sorunlara cevap bulmaktadır. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere süreç boyu destek sağlamaktan mutluluk duymaktayız. Gerekli süreç analizlerinin yapılması ve müda

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.