Görüntü
2021 Yılı Diş Teli Düzenlemeleri

Diş teli tedavisinde bireyler pek çok sorunlara cevap bulmaktadır. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere süreç boyu destek sağlamaktan mutluluk duymaktayız. Gerekli süreç analizlerinin yapılması ve müdahale planının oluşturulması önemlidir. 

Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş teli braket denilen küçük yapıların dişler üzerine konumlanması ile takılmaktadır. Bu yapılar metal, lingual veya şeffaf türde olabilmektedir. Doktorunuzun tavsiyesi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda uygun türü seçebilmektesiniz.

Ortodontide braket kullanımı sürecin ilerletilmesi adına büyük öneme sahiptir. Metal diş teli ilk çıkan ve hala da tercihini koruyan türlerdendir. Metal tellerin görünümünü istemeyen bireylerce şeffaf diş teli veya görünmez diş teli çok daha tercih alanına girmektedir. Lingaul teller ile de yeni bir bakış açısı meydana gelmiştir. Bu bağlamda da diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde artışlar da meydana gelmektedir.

Diş Teli Kullanımı 

Diş teli kullanımı ile bireyler istedikleri nihai sonuca ulaşabilmektedirler. Diş teli tedavi sürecinin adımları nelerdir? diye düşünen bireylerimiz ile süreç içerisinde pek çok durum değerlendirilmesi sağlanmaktadır. Bu adımların bilinmesi bireyin önünü gördüğü ve güvendiği bir tedavi sürecine geçmesine destek olacaktır. 

Diş Teli Takımı

Tek çeneye diş teli takılır mı? Diş teli nasıl takılır? gibi sorular oldukça mevcuttur. Bu durumda üzerinde durulması gereken en önemli durum muayene süreci ile gidişatın belirleneceğidir. Muayene bulgularının getirdiği etmenler ile bireyler diş teli takımı hakkında bilgiye sahip olacaklardır. 

Diş teli taktırmak kaç tl? Gibi soruları olan bireyler için diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini incelemelerini tavsiye etmekteyiz. 

Sağlıklı Ağız Yapısını Korumanın Yolları Nedir?

Sağlıklı bir ağız yapısı temizlikten geçmektedir. Temizlik adımlarını etkili bir şekilde kullanan bireylerimiz süreç içerisinde olumsuz durumların önüne geçmektedir. 

Tüketilen besinlerin ve içeceklerin niteliği, kullanılan ürünlerin yapısı, ek müdahaleler ve temizlik şekilleri bireylerin sağlıklı ağız yapısını kurmada önemli olacak olan etmenlerdendir. Süreç boyunca durum analizlerinin sağlanarak ilerletilmesi ile sorunların ortaya çıkış noktalarının kestirilmesi gerekmektedir. 

Alpdent olarak sizleri İstanbul’daki kliniğimizde ağırlamaktan memnuniyet duymaktayız.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.