Görüntü
ortodonti fiyatları

  Ortodonti dişlerdeki eğriliklerin yamuklukların ve konum bozukluklarının düzeltildiği uzun soluklu bir tedavidir. Ortodonti tedavisinin süresi 6 ay ile 4 yıl arasında değişmektedir. Öyleki bir diş bir ayda 1 mm hareket ediyorsa bu durum hızlı kabul edilir. Birde dişlerin düzelmesi aşaması aktif ortodonti tedavisidir. Dişler düzeldikten sonra dişleri yeni konumunda tutma aşaması başlar. Bu aşama ise retainer tedavisi yani pasif ortodontik tedavidir. Pasif tedavi ile aktif tedavi birlikte değerlendirildiği zaman ortodonti tedavisinin süresi 5-6 yıllara kadar çıkabilmektedir. Yalnız retainer tedavisini her klinik ciddiyetle yapmamakta ve tedavi sonrası dişlerde bozulma olmaktadır. Bu sebeple diş teli taktıracağınız kliniği seçerken dikkatli davranmanızı öneririz.
Ortodonti fiyatları tedavi süresine, dişlerdeki bozukluğun miktarına, kullanlan diş teli malzemesinin cinsine (metal yada şeffaf gibi) ve kalitesine, yapılan tedavinin kalitesine göre değişmektedir.
  Ortodonti tedavisinde kısa süreli tedaviler uzun süreli tedavilere göre daha pahalıdır. Tedavi süresi ise dişlerdeki bozukluğun miktarına göre değişir. Örneğin bir tedavi 6 ay sürerken başka bir tedavi 3 yıl sürebilmektedir. Bu iki vakanın ortodonti fiyatları farklıdır. Uzun süren vakada hem daha çok emek vardır. Hemde daha fazla ve çeşitli malzemeler kullanılır.
  Ortodonti fiyatları kullanılan malzemenin cinsine görede farklılık gösterir. Örneğin metal braketlerle tedavi edilen bir hastamızın tedavi maliyeti porselen braketlerle tedavi edilen hastamızınkine göre daha azdır. Çünkü seramik braketler daha pahalıdır. Şeffaf plak ile tedavi ettiğimiz hastamızın tedavi maliyeti de seramik braketlerle tedavi ettiğimize göre çok daha fazladır.
  Ortodonti tedavisinin kalitesi de ortodonti fiyatlarını etkiler. Örneğin idare eder bir düzeyde tedavi yapılan bir klinik hasta sayısını artırıp ekonomik fiyatlarla tedavi yaparken kaliteli tedavi yapan bir klinik hasta sayısını az tutup hastalarıyla daha iyi ilgilenmeye çalışır. Bu durumda tedavi tutarını artırır.  
 Dişleri güzel görünür hale getirmek ile hakkıyla ortodontik tedavi yapmak birbirinden farklıdır. Ortodonti tedavisinin amacı dişlerin daha güzel görünmesini sağlamak estetik bir gülüş kazandırmak olduğu kadar dişlerin fonksiyonel olarak rahat kullanımını sağlamak olmalıdır. Ayrıca düzeltilen dişlerin yeni konumlarını korumak ve bozulmasını engelemek en az ortodontik tedavi kadar önemlidir ve hakkıyla yapılan ortodonti tedavisinde atlanmaması gereken bir noktadır.
  Hakkıyla yapılan ortodonti tedavisinde alt ve üst dişler birbirleriyle anahtar kilit gibi uyum içerisinde olmalıdır. Yanı ağzınızı kapattığınızda alt ve üst dişleriniz birbirlerine tam olarak kenetlenmelidir. Ortodonti tedavisi bittikten sonra diş telleri çıkarıldığında bu kenetlenme sayesinde dişler balına buyruk hareket edemez ve yeni konumlarını korur. Size yapılacak olan tedavide bunların hakkıyla yapılıp yapılmayacağı ortodonti fiyatlarını etkiler. Zira diş tellleri takıldıktan sonra birkaç ay içerisinde dişlerin düzgün görünmesi sağlanırken tüm bu saydıklarımızın yapılması birkaç yılı bulabilmektedir.
  Ortodonti tedavisi bittikten sonra retainer tedavisi başlar. Retainer tedavisi; diş teli tedavisi bittikten sonra dişlerde bozulma olup olmadığının kontrol edildiği, bozulma varsa henüz başlangıcında tespit edildiği için tel takmadan basit yöntemlerle düzeltildiği bir aşamdadır. Kliniğimizde diş telleri çıkarıldıktan sonraki ilk yıl 2 ayda bir, takip eden 3 yıl boyunca 6 ayda bir olmak üzere toplamda 4 yıl sürer. Diş teli taktırmayı düşündüğünüz klinikte, bütün bunların, konuştuğunuz ortodonti fiyatlarına dahil olup olmadığını öğrenmenizi ve netleştirmenizi tavsiye ederiz.
 

Share:

Diş Teli ve Dikkat Edilecekler

Dt Emre Aldoğan 12-12-2024

Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilen bir tedavi süreci olmaktadır. Pek çok birey günümüzde bu tedavi yöntemini tercih etmektedir. Sağlık alanındaki yeni gelişmeler ve

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Şeffaf Braket Türleri

Dt Emre Aldoğan 08-11-2024

Günümüzde teknoloji ve sağlık alanındaki hızlı gelişmeler ortodonti yani diş teli tedavisindeki gelişmeleri de pozitif anlamda etkilemiştir. Braket yani küçük kare yapıların dişler üzerine konumlanmas

Devamı

Diş Teli Fiyatları 2024 Düzenlemeleri

Dt Emre Aldoğan 05-12-2020

Diş teli kullanımı bireylerin tercihlerine oldukça yerleşmektedir. Günümüzde pek çok birey tedavi süreci için başvurular yapmaktadır. Süreç içerisinde en çok karşılaşılan durum diş teli fiyatları nası

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.