Görüntü
Diş Teli Tedavi Sonrası Bakım Süreçleri Nelerdir?

Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından yönetilen, dişlerin estetik anlamda etkili bir görünüm sunan tedavidir. Diş teli tedavisinin dişlerin yapısının bozulmadan sağlıklı bir şekilde destek sunması oldukça büyük avantaj sağlamaktadır. Pek çok birey gerekli bilgi ve değerlendirme süreçleri ile sürece başvurarak istediği sonuca doğru adım adım ilerlemektedir. Bu süreçte diş teli hakkında bilgi almak, diş teli fiyatları üzerindeki faktörleri belirlemek ve dikkat edilecek durumları incelemek gerekmektedir. Ayrıntılar için tıklayınız.

Diş Teli Tedavisinde Braketler

Braketler, küçük kare yapılardır. Bu kare yapılar dişlerin üzerine konumlanarak dişlerin hareketine destek olmaktadır. Hareketli yapıda olan dişleriniz braketler yardımı ile kendilerine ait olan konumlara doğru hareket ederler. Böylece çapraşık görünüm azalır, düzelir. Ancak sabitleme işlemlerinin de yapılması gerekir. Böylece kalıcı estetik görünüm sağlanır.

Diş teli tedavisinde pek çok braket türü bulunur. Metal, şeffaf, lingual ve damon tipli braketler en çok bilinen braketler arasında yer alır. Metal türler ilk kez çıkan ve hala üretimi ve isteği devam eden türlerdir. Zaman içerisinde görünüm olarak daha estetik bir yapıyı tercih etmek isteyenler şeffaf braketleri de tercih etmiştir. Bu durum diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları değerlendirildiğinde en makul olan tür metal türlerdir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinde tek faktör diş teli türü değildir. Kullanılan malzemenin yapısı, alanında uzman ortodontistin varlığı, süreçte gerekli olan ek müdahale faktörleri gibi durumlar diş teli fiyatları 2025 yılındaki düzenleme süreçlerini etkilemektedir. 

Diş Teli Tedavisinde Dikkat Edilecekler

Diş teli tedavisinde bireylerin dikkat etmesi gereken bazı küçük noktalar vardır. Bu durumlar braket sağlığınızın korunması ve sürecinizin sağlıklı bir şekilde desteklenmesi için çok önemlidir. Sert ve kabuklu besinlerden kaçınmak, koyu leke bırakacak ürünlerden uzak durmak, dişlerinizin temizliğini ihmal etmemek, rutin kontrolleri aksatmamak, eğer diş telini çıkarttıysanız şeffaf plak kullanımınızı aksatmamak çok önemlidir. Çoğu birey diş telinin çıktığı an kendisi için de sürecin bittiğini düşünür. Ancak devam etmesi gereken bazı durumlar da mevcuttur. 

Diş teli tedavisinde öne çıkan durumları daha yakından incelemek, diş teli bakım süreçleri hakkında detaylı bilgiler için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Braketlerin Görevleri Nedir?

Dt Emre Aldoğan 02-04-2020

Diş teli süreci bireylerin en çok tercih alanına giren müdahale adımları arasında yer almaktadır. Ortodonti sürecinde tüm bireyler bireysel planlamalar ile sürece dahil olurlar. Burada önemli olan dur

Devamı

Diş Teli Fiyatları 2019 Yılında Ne Kadardır?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş telleri ile ortodontik tedavinin maliyeti ortodontist ve hastaya, yapılması gereken iş miktarına, tedavi süresine, sigorta şirketine ve mevcut ödeme planına bağlı olarak değişebilir. Bugün, ortodo

Devamı

2025 Diş Teli Fiyatları Üzerindeki Faktörler

Dt Emre Aldoğan 12-12-2020

2025 yılı diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok etmenden şekillenerek revize edilmektedir. Alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli destek sürecini sunmaktayız. Diş teli uygulanacak çene sayı

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.