Diş teli tedavilerinde bireyler pek çok adımı birlikte ele almaktadırlar. Bu adımların başında da fiyatlar yer almaktadır. Diş teli fiyatları pek çok adım içerisinde değerlendirilmektedir. Diş teli tedavisinde muayene, bulgulama, tedavi ve takip önemli bir yer tutmaktadır. Diş teli tedavisinde bu adımların netleştirilmesi de diş teli fiyatları konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
Diş teli tedavilerinde öne çıkan pek çok nokta mevcuttur. Bu noktalar bireyin tercihleri ve getirdiği problem durumuna göre çeşitlenmektedir. Her bireyin getirdiği problem durumu birbirinden farklıdır. Bu farklılık tedavi ve müdahale yöntemlerini de içermektedir. Metal, lingual veya şeffaf diş teli tercihinde bulunan bireyler için diş teli fiyatları farklılık göstermektedir. Bu farklılıklara göre ödeme koşulları da düzenlenmekte, diş teli fiyatları düzenlemesi için değerlendirmeler yapılmaktadır. İstanbul’da yer alan kliniğimiz Alpdent olarak sizlere gerekli süreç bilgilendirmesi hakkında sorular sormaktayız.
Her birey ben diş teli tedavisine başvurmalı mıyım sorusunu değerlendirmektedir. Bu soru ile sürecini ilerleten bireyler için düzenlemelerin sağlanması gerekilmektedir. Her birey bireysel değerlendirmeler ve tercihler ile diş teli tedavisine başvurabilmektedir. Bu başvuru süreci ile sizler de gerekli bilgi akışını değerlendirebilmektesiniz.
Diş teli tedavisinde yalnızca estetik görünüm amaçlanmaz. Vücutsal bütünsellik ve sağlıklı bir gelişim süreci için diş teli tedavilerinin önemi büyüktür. Diş teli tedavisinde gerekli adımların ele alınarak değerlendirilmesi ile hem estetik hem de biyolojik yapılarınız korunmuş olunur. Sağlıklı gelişim süreci için bu durum büyük önem arz etmektedir.
Diş teli tedavisinde dikkat edilecek pek çok adım mevcuttur. Bu adımların değerlendirilmesinde beslenme, temizlik-bakım ve muayene süreçleri önem arz etmektedir. Beslenme sürecinde diş telinin hasar görmemesi için özellikle ilk süreçlerde gerekli beslenme süreçleri ele alınmaktadır. Diş teli fiyatları da bu bağlamda etkili olmaktadır. Diş teli fiyatları ile bireyin sorunlarının da üzerine gelen ek müdahaleler birbirine etki etmektedir. Sizler de gerekli bilgilendirmeleri almak, sürecinizi değerlendirmek ve bir rota çizmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.