Görüntü
Kimler Diş Teli Kullanamaz?

Diş teli tedavisinde bireylerin dikkat ettiği pek çok konu olmaktadır. Tedavi süreci boyunca gerekli adımların kontrol edilerek ilerlemesi ile istenen sonuca ulaşmanız mümkündür. Ancak bu durumun hasta ile işbirliği içinde ilerletilmesi gerekmektedir. Bireyler ağız ve diş sağlığına önem vererek gerekli bakım hizmetlerini ilerletmelidir. Bu hizmetlerin başında da diş teli tedavisi gelmektedir. Diş teli tedavisinde bireyler gerekli ağız bakım hizmetini sağlayarak dişlerine uygun konumlar bulmaktadırlar. Bu işlem sürecinde gerekli dikkat edilecek noktaları ve diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerin birlikte inceleyelim.

 

Diş Teli Kullanımı ve Diş Sağlığı

Diş teli kullanımı bireylerin sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmasında öne çıkan önemli bir tedavi sürecidir. Diş teli tedavilerinde bireyler dişlerini uygun konumlara doğru ilerletmeye özen göstermektedirler. Diş teli tedavisinde braketler tedavide sıkça kullanılmaktadır. Diş teli tedaivisinde gerekli braket seçimi ile istenen tedavi hizmetinden yararlanılmaktadır. Diş teli fiyatları hakkında değerlendirmelerin yapılması ile gerekli hizmetler sunulmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerinde bu adımlara dikkat edilmektedir.

Diş teli tedavisinde braketlerin temizlenmesi ve gerekli bakımlarının da üstlenilmesi gerekmektedir. Diş teli temizliğine dikkat edilmediğinde ek sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu durumları dikkatle incelemek ve işlem süreçlerine hizmet sunmak gerekmektedir. 

 

Diş Teli Kullananlar İçin Bilgilendirmeler

Diş teli tedavisinde bireyler ben diş teli kullanabilir miyim? Kimler diş teli kullanabilir? gibi sorular sorabilmektedir. Her yaştan bireyler diş teli tedavisi kullanabilir ve uygulama yapılabilmektedir. Ancak küçük çocuklar için diş plaklarının kullanılması da erken dönem tedavileri için önemli bir yer tutmaktadır. Gerekli hizmet süreçlerinin incelenmesi pek çok adımı içermektedir. Gerekli hizmet süreçlerinden yararlanmak bireysel ihtiyaç analizleri ile belirlenmektedir. Diş teli fiyatları üzerindeki etmenler de incelendiğinde bireysel ihtiyaç analizlerinin diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirme süreçlerine etki ettiği görülmektedir. Ağız ve diş sağlığı için gerekli bilgilendirme süreçlerine dikkat edilmesi oldukça önemli bir konu olmaktadır.


 

Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.