Diş teli tedavisinde diş sağlığını korumak ve dişlerinin sağlıklı gelişimini sağlamak esastır. Diş sağlığında gerekli müdahale adımlarının kurulması ile süreç ilerlemeleri de kolaylaşmaktadır. Peki diş teli tedavisinde dolgu yapılır mı? Diş teli tedavisinde süreç nasıl ilerlenir? sorularını cevaplandıralım.
Diş teli tedavisi günümüzde pek çok bireyin başvurduğu bir yöntem haline gelmiştir. Bu yöntem ile kullanıcılarımız süreç içerisinde sağlıklı diş ve ağız sağlığına kavuşmaktadırlar. Diş teli tedavisi her yaştan bireye uygulanabilir. Doktorunuzun muayene bulgularından sonra gerekli görünür ise diş teli tedavisini siz de uygulatabilirsiniz.
Oldukça işlevsel sonuçlar vererek sağlıklı ağız gelişimine destek olan diş teli tedavisi ile işlemlerinizi ilerletebilirsiniz.
Diş teli tedavisi çok uzun sürer mi? Diş teli tedavisi nasıl kısa sürer? gibi soruları süreç içerisinde çok kez sorabilirsiniz. Bu sorular için dişlerinize gerekli bakımı yapmanız gerekmektedir. Öncelikli adımları şu şekilde ifade etmek önemlidir:
- Kontrollerin düzenli olarak sağlanması
- Ağız ve diş temizliğine dikkat etmek, gerekli ürünleri kullanmak ve tedaviyi yapılandırmaya yardımcı olmak
- Doktorunuz öneriyor ve gerekli görüyor ise diş lastiği veya plakları düzenli kullanmak tedavinin hızlı ve işlevli bir şekilde ilerletilmesine destek vermektedir. Bu adımlara uyum göstererek sizler de sağlıklı bir ağız tedavi süreci elde edebileceksiniz.
Diş kontrollerinin sıklığı da büyük öneme sahip olan durumlar arasında yer almaktadır. Diş teli tedavisinde doktorunuz sizlerin tellerinizi kontrol etmek için sizi belirli aralıklar ile muayenehaneye çağırabilmektedir. Burada ilk başlangıçtaki diş teli tedaviniz ile sonlanma aşamasına doğru olan süreç ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Aradaki gelişme veya olası sorunların değerlendirilmesi ile süreç belirli şekilde ilerleme göstermiş olacaktır.
Diş teli tedavisinde 2024 fiyatları düzenlemelerinin ele alınarak bireye özel ödeme imkanlarının kurulması gerekmektedir. Bu imkanlar ile sağlıklı bir ağız yapısına kavuşabilirsiniz. Alanında uzman kadromuz ile sizler için diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerini takip etmekte ve uygun ödeme koşullarını sunmaktayız.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.