Diş teli, ortodonti tedavisi olarak bilinen, çocukların ve yetişkinlerin sıkça başvurduğu bir tedavi çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Pek çok birey bu tedavi sürecine başvurarak sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmak istemektedir. Sizler de süreç boyunca gerekli takip ve değerlendirmeler ile diş teli tedavisini sürdürebilirsiniz. Bu durumda ele alacağınız noktalar mevcuttur. Diş teli nedir? Diş teli tedavisi nasıl ilerletilmektedir? Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri nasıl yapılmaktadır? Ayrıntılı bilgiler için tıklayınız.
Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı ve estetik bir ağız yapısına kavuşması için gerekli olan bir tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisini alanında uzman ortodontistler uygulamaktadır. Ortodontist, bu alanda deneyimi olan, özel eğitimi almış kişilere verilen ünvandır. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere gerekli bilgilendirme akışlarını sunmaktayız.
Diş teli tedavisi bireylerin muayene bulgularının değerlendirilmesi ve ihtiyaçlarının analiz edilmesi ile ilerlemektedir. Diş teli fiyatları 2024 değerlendirilmeleri ile sağlıklı süreç akışlarını gözlemleyebilirsiniz. Alanında uzman ekibimiz ile sizlerin diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ele alınarak değerlendirilmektedir. Diş teli tedavisine başvurmanın ardından gerekli muayene adımları düzenlenmektedir. Bu noktaların değerlendirilmesi ile uygun müdahale adımları seçilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri de bu bağlamda ele alınarak düzenlenmektedir. Sürecinize uygun diş teli fiyatları 2024 ödeme koşulları hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçiniz.
Diş teli tedavisi her bireyin başvuracağı ve ilerleme göstereceği bir tedavi sürecini ifade etmektedir. Diş teli tedavisine başvurup sürece başlayarak estetik ve sağlıklı bir ağız yapısına sahip olabilirsiniz. Müdahale türleri bireyden bireye değişim göstermektedir. Braket türlerinin seçimleri ile süreç şekillenmektedir.
Diş teli temizlenir mi? sorusuna ilk cevabımız evet mümkündür. Diş teli tedavisinde temizliğin sağlanması büyük öneme sahiptir. Braketlerin temizlenmemesi durumunda ek sorunlar karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunların meydana gelmesi süreci uzatmakta ve diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerini de etkilemektedir. Sağlıklı bir süreç için temizlik büyük öneme sahiptir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.