Diş teli tedavi sürecinde pek çok etmen ön plana alınarak ilerleme sağlanmaktadır. Bu adımların önemli bir kısmını da tedavi sürecinde kullanılan braket türleri oluşturmaktadır. Braketler bireylerin konumlanma problemlerine yardımcı olan, sağlıklı ve düzenli bir ağız görünümü kurmak için ihtiyaç duydukları aparatlar olarak karşımıza çıkabilmektedir.
Tedavi sürecinde en önemli adım etkili bir plan yapmak ve bu plan doğrultusunda bireyi değerlendirmektir. Birey değerlendirilirken hangi ürünün kullanıp kullanmayacağı, diş teli tedavi planı, şeffaf diş teli veya görünmez diş teli tercihinin ne olduğu durumları diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerine etki edecektir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine katkı sağlamak adına bireysel planın kurulması önem taşımaktadır.
Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli hizmeti sunmaktayız. Bu hizmetler içerisinde bireyin tanınarak tedavi planının oluşturulması yer almaktadır. Tedavi planını oluştururken ilk olarak etkili bir muayene yapılması, her adımın kontrol edilmesi gerekmektedir. Yapılacak kontroller ile süreç ilerletilmektedir.
Öncelikle ağız içi yapının incelenmesi var ise gerekli müdahalelerin ortodonti sürecine başlamadan yapılması gerekmektedir. Bu yapılar diş çürümeleri, taşları veya yaralar olabilmektedir. Ağız röntgeni çekilecek yapı ele alınmalı ve gerekli noktaların tedavisi yapılmalıdır.
Süreçte karşılaşılacak tüm sorunlar değerlendirilmelidir. Diş teli fiyatları, sürecin ne kadar süreceği, hangi ürünlerin kullanılması gerektiği, kullanılacak ek aparatlar gibi pek çok durum ele alınmalıdır. Doktor ve hasta arası kontak etkili bir şekilde kurulmalıdır. Süreç ilerledikçe birlikte hareket edecek olan iki taraf arasında tüm soru cevap durumlarının aydınlatılması gerekmektedir.
Hangi braket türünün kişi tarafından tercih edileceği, bu türün getireceği mali yükümlülük de diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine göre ele alınacaktır.
Diş teli fiyatları 2021 yılında pek çok adım içerisinde etkilenmektedir.
Gibi pek çok etmen ön plandadır. Bir diğer etmen ise ödeme türüdür. Merkeziniz ile size uygun ödeme planlamasını yapmalı ve gerekli adımları ilerletmelisiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.