Görüntü
Covid 19 Sürecinde Dişteli Kullanımı

Zorlu bir dönem olan coronavirus pandemisinde diş sağlığını korumak da zorlaşmaktadır. Pek çok birey bu süreçte nasıl tedavileri yürüteceğini bilememekte ve destek aramaktadır. Ancak büyük kaygılar da süreçte ön plandadır. Acaba virüs bulaşır mı veya sürecimin sonunu getirebilir miyim? diye düşündükçe bireyler kaygılanabilmektedir. Diş sağlığı süreç boyunca önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumun ertelenmemesi gereklidir. 

 

Gerekli önlemleri aldığımız İstanbul’da yer alan kliniğimiz olan Alpdent olarak sizlere gerekli tedavi süreçlerini sunmaktayız. COVID-19 bizi günlük yaşamlarımızı nasıl yürüttüğümüzü değiştirmeye zorlasa da, ortodontik randevularınız da dahil olmak üzere gerekli tüm sağlık bakımı randevularına gelmek hala önemlidir. Ortodontistimiz ve personelimiz, ortodontik tedavinizin hala planlanmasını ve ağız sağlığınıza fayda sağlamak için ayarlamalar yapabilmemizi sağlamak istemektedir.

 

Pandemi Sırasında Ortodontiste Nasıl Görüşürüz?

Alpdent olarak ofisimizde sizlerin tedavi süreçlerini sağlıklı ilerletmeleri için gerekli durum analizlerini sunmaktayız. Kurumumuzda bulunan tüm ekibimiz, hastalarımızı koronavirüsten uzak tutmak için oluşturulmuş olan tüm protokollere ve yönergelerine sıkı sıkıya uymaktadır. Bizimle tüm ortodonti randevularımıza geldiğinizde kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Bir veya iki randevuyu kaçırırsanız, ortodontik tedavinizi aksatacak durumları meydana getirmiş olabilirsiniz  Bu da diş tellerinizi veya şeffaf diş telini daha uzun süre takmanız gerekebileceği anlamına gelir. Uzun bir süre de diş teli kullanımı gerekebilecektir. Bu durumu meydana getirmemek için sizi ve ailenizi ortodontik bakımınızın yolunda gitmesi için planlanmış tüm ortodontik randevulara katılım sağlamaya davet ediyoruz.

 

Pandemi Sürecinde Diş Teli Fiyatları

Pandemi gelmesi ile diş teli fiyatları değişir mi? sorusunu ele alırsak diş teli fiyatları 2024 değişmeleri bireylerin gerekli tedavi süreçlerinin ilerlemesi ile değerlendirilir. Diş teli fiyatları 2024 değişmelerinde bireyin getirdiği problem durumu analizleri ön plandadır. Hangi braket türünü tercih edeceğiniz de diş teli tedavilerinde ön plana çıkmaktadır. Lingual teller kullanmalı mıyım? diye düşündüğünüzde Alpdent olarak sizlere gerekli tedavi süreçleri ve bilgilendirmeleri sunmaktayız. Braket türleri diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Alanında uzman kadromuz ile Alpdent olarak sizlere gerekli ödeme imkanlarını oluşturmakta, diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini değerlendirmekteyiz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.