Görüntü
Ortodonti fiyatları

https://www.youtube.com/embed/8zowPFlhmyc

Diş teli tedavisi; genellikle dişlerin dudağa bakan dış taraflarına çeşitli malzemelerden üretilen ve braket adı verilen cisimlerin yapıştırılmasıyla dişlerin hareket ettirildiği bir tedavidir. Diş teli fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Bu faktörleri daha önceki bloglarımızda paylaştık. Bu faktörleri kısaca hatırlamak gerekirse; kullanılan malzemenin cinsi ve kalitesi, dişlerdeki bozukluğun durumu, tedavi süresi, tedavinin neleri kapsadığı ve kalitesi gibi sıralanabilir. Yalnız bu kriterlerin aynı olduğu farklı kliniklerde dahi farklı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Peki bunun sebebi nedir?
 
  Diş teli fiyatlarını etkileyen önemli bir faktörde yapan elin tecrübesi ve piyasadaki yeterliliğidir. Başarısını ispatlamış bir klinikte tedavi olmayı tercih ederseniz daha fazla ödeme yaparsınız. Ama genç bir klinikte tedavi olmayı tercih ederseniz diş teli fiyatları sizin için daha ekonomik olabilir. Bu daha kötü bir tedavi hizmeti alacağınız anlamına gelmez, hatta başarının ispatı için gösterilen çaba sayesinde daha kaliteli bir tedavi hizmeti dahi alabilirsiniz.
  Bu durum implant tedavisinin fiyat politikasında da aynı böyledir. Piyasada 500 ün üzerinde implant üreten firma vardır. Bunlardan bazıları 40 yıllık bir geçmişe sahipken bazılarının 10 yıllık bazılarınında birkaç yıllık geçmişi vardır. Daha köklü olan firmaların uzun dönem başarısı ispatlanmış olduğu için diğerleri e göre 2 katından fazla miktarlarda pahalıdır. Bu durum demek değildir ki genç firmaların ürettiği implantlar kalitesiz. Sadece uzun dönem başarısı henüz bilin iyor demektir. Bu da üretici firmanın ticari ve insani özelliklerine ve iş disiplinine göre aslında önceden öngörülebilir.
   Özel kliniklerin uyguladıkları fiyat politikası tamamen serbest piyasa mantığıyla oluşturulur. Örneğin kliniğin hasta sayısı taşıyabileceği maksimum hasta sayısına ulaştığında tedavi fiyatları artırılırken, ihtiyaç halinde de ne yazıkki düşürülüyor. 
  Bazı kliniklerde ise ortodonti doktoru klinikte prim usülü çalışır. Ortodonti hastalarından kazanılan paranın % 30 u kliniğindir. Dolayısıyla size söylenen fiyat tedavinin hakkı olan fiyatın % 30 fazlası olabilir. Bu durumda hem tedavinizi yapan doktora hemde kliniğe ödeme yapmış olursunuz.
  Sonuç olarak tedavinizi yaptırmaya karar verdiğiniz klinik en güvendiğiniz klinik olmalıdır.

Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.