Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilen bir tedavi sürecini yapsamaktadir. Diş teli tedavi süreçleri ilerletildiginde gerekli hizmet adımları uygulanmaktadır. Bu adımların belirlenmesinde diş teli tedavisini alacak kişinin özellikleri ve getirdiği problem durumu ön plana alınmaktadır. Tedavi sürecinde ele alınan tüm durumlar hastanın getirdiği öyküye göre değişmektedir. Ancak belirli olan protokolü ele alırsak diş teli tedavisi gerekli muayenelerin yapılması, diş teli için braket seçiminin yapılarak uygulanması, gerekli kontrollerin yapılması ve uygun olduğu vakit çıkarılmasını izleyebilmektedir.
Diş teli tedavisinde ele alınan tüm durumların yanında merak edilen bir konu da diş teli fiyatları olmaktadır. Ayrıntılar için yazıyı inceleyelim.
Diş teli tedavisinin amacı nedir diye sorduğumuzda diş teli tedavisinin ana amacı dişlerin istenen, uygun olan konumlara doğru hareket halinde olması ile kendilerine ait olan o konumlara gelmesine destek olmaktır.
Diş telinde braket seçimi yapılarak gerekli materyaller yardımı ile dişlerin üzerine konumlandırılmaktadır. Telleri bir arada tutan braketler, dişleri hafif hafif uygun konumlara doğru hareket ettirmektedir. Braketin türü de diş teli fiyatları üzerinde etkilere sahiptir. Diş teli fiyatları pek çok etmene göre şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerinde diş teli tedavisinde etkili olan etmenleri içerecek şekilde konular incelenir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde braket türü, uzmanın alanında uzmanlığı önemli konular olarak karşımıza çıkmaktadır.
Diş teli tedavisinde bireyler ilk süreçte bazı kaygılar yaşayabilmektedir. Örneğin diş telinin canlarını acıtacağını düşünebilmektedirler. Diş teli tedavisi can acıtmaz ancak ilk başlangıçta ağzınıza alışma sürecinde zorluklar yaşayabilirsiniz. Yaşadığınız zorluklara göre alanında uzman ortodontistiniz size gerekli yönlendirme süreçlerini yapacaktır. Basit ama etkili adımlar ile sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirme süreçlerinde hangi braketin seçildiği önemli bir konu iken aynı konu ağız bakım süreçleri için de geçerlidir. Kullanılan braket türüne göre tedavi sürecini yönetme hizmetleri de değişim göstermektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri ve gerekli bilgilendirmeler için diğer yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.