Görüntü
Diş Teli Tedavisine Başlamak İçin En Doğru Yaş

Diş teli günümüzde sıklıkla bilinen ve ağız ve diş sağlığını destekleme süreçleri içerisinde olumlu sonuçların alındığı bir tedavi olmaktadır. Metal türlerle başlayan tedavi akışı şeffaf ve lingual gibi bireyin ihtiyacına cevap veren farklı türlerle desteklenmektedir. Bu durum bireylerin farklı seçenekleri değerlendirerek sürecini zenginleştirmesine katkı vermektedir. Farklı müdahale noktaları diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde diş teli türünün öneminin yanı sıra bireyin getirdiği problem durumu da şekillenir.  Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri için alanında uzman bir ortodontistten destek alarak sürecinizin değerlendirmesini yapabilirsiniz.

Diş Teli Tedavisi Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

Diş teli tedavisi halk arasında çocuklu yaşlarda uygulanan bir tedavi olarak algılanmaktadır. Ancak günümüzde her yaştan bireyin sahip olabileceği bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bireyin diş teli tedavisi ile iki çeşit düzeltme işlemi gerçekleştirilmektedir. Bunlardan birincisi çene kemiklerinin pozisyonunu düzeltme, ikincisi dişlerdeki çapraşıklığı düzeltmedir. İkincisi ise dişlerdeki çapraşıklığın ayrıklığın ya da konum bozukluğunun düzeltilmesidir. İkinci durumda çene kemiklerinin birbirleri ile ilişkilerinde problem yoktur ve bu tedavi için yaş sınırı yoktur. Diş teli tedavisi için kliniğe gelen hastaların %90’ı ikinci gruba girmektedir. Çene kemiklerindeki bozukluğun ise diş teli tedavisi ile düzeltilebilmesi için hastamızın ergenlik döneminin hemen öncesinde ya da başlangıcında tedavisine başlanması gerekir. Çünkü ergenlik başlangıcında büyüme atılımı olur. Maksat bu büyüme atılımından faydalanarak çenelerin büyüme yönünü ve miktarını yönlendirmektir.  Diş teli tedavisi dişlerin hareketli yapısından faydalanarak dişleri kendilerine ait olan alanlara doğru hareket ettirmeye çalışmaktadır. Örneğin alt çenesi üst çeneye göre geride olan bir hastanın tedavisinde alt çenenin ileri yöne doğru büyümesi hızlandırılır veya üst çenenin ileriye doğru büyümesi yavaşlatılır. Böylece her iki çenenin de birbirine yaklaşması sağlanır. Bu dönem geçtikten sonra çene kemiklerinin konumlarının düzeltilmesi diş teli ile değil cerrahi olarak yapılır ki bu işlemede ortognatik cerrahi denir. Erken müdahale yöntemleri daha hızlı ve sistemli bir şekilde düzenleme yapılmasına katkı sağlamış olunur.

Diş Teli Fiyatları Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Diş teli fiyatları bireylerin diş teli türü seçimi ve bireysel faktörlerin yanı sıra ekonomik süreç akışlarından da etkilenir. Diş teli fiyatları belirlenirken kendinize uygun bir tedavi süreci içerisinde olmanızda fayda vardır. Alanında uzman bir ortodontist ile iletişime geçerek sürecinizin değerlendirmesinde destek istemeniz kıymetlidir. 


Share:

Hangi Çeneye Diş Teli Uygulanır?

Dt Emre Aldoğan 24-04-2021

Diş teli tedavisinde bireylerin en çok merak ettiği konu tek çeneye diş teli tedavisi uygulanır mı sorusu olmaktadır. Diş teli tedavilerinde önemli noktalar arasında yer alan bu durum tedavi süreçleri

Devamı

Diş Teli Tedavisi Faydaları

Dt Emre Aldoğan 06-10-2021

Diş teli tedavisi alanında uzman ekibimiz ile sizlerin gelişimine katkı sağlayacak olan tedavi türüdür. Tedavi sürecinde gerekli adımların takibinin yapılması ile süreç istenen düzeyde ilerleme göster

Devamı

Lingual ortodonti

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Lingual ortodonti diş tellerinin dişlerin iç tarafına yani dile bakan tarafına yapıştırılmasıyla dişlerdeki çapraşıklığın eğriliğin ve konum bozukluğunun düzeltildiği bir tedavidir. Zaten lingual lati

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.