Görüntü
Ortodonti Sürecinin Planlanması

Ortodonti tedavisi birbirini izleyen ve tamamlayan bir dizi adımdan oluşmaktadır. Süreç İçerisinde gerekli tüm durumların değerlendirilmesinin planlanması etkili ve sistematik bir düzenleme sonucunda ortaya konulmaktadır. Alpdent olarak sizlere sunduğumuz bireysel plan çerçevesinde etkili süreci yönlendirmekteyiz.

Bu yazımızda “Ortodonti Sürecinin Planlanması” başlığını inceleyeceğiz. Bu başlığın temelinde yer alan sorulara da etkili cevaplar vermek önemlidir. Diş teli nedir, diş teli fiyatları nasıl değerlendirilmelidir, diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerinde ön plana çıkan etmenler nedir gibi soruların cevaplanarak süreci şekillendirmesi büyük önem taşımaktadır. 

Braket Nedir? Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Braketlerde temizlik ortodonti sürecinin en önemli noktası olarak karşımıza çıkmaktadır. Braket temizliği süreci şekillendirmekte ve istenen amaca ilerlerken bizlere yardımcı olmaktadır. Gerekli desteğin sunularak süreci değerlendirmek önemlidir. Bu noktada doktorunuzun sizlere önermiş olduğu kalitesi onaylanmış olan ürünleri tercih ederek etkili temizlik işlemlerini sürdürebilmektesiniz. Bu noktada diş teli fiyatları da etkilenecektir. Süreç içerisinde gerekli adımların planlanarak sağlıklı bir yapı oluşumunun sağlanması ile diş teli fiyatları da olumlu anlamda gelişme gösterecektir. 

Braket Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Braket seçimi, sürecin şekillenmesinde büyük önem taşımaktadır. Bireysel değerlendirmeler neticesinde ortaya konulan durumların sonucunda hangi braketin tercih edileceği ortaya konulmaktadır. Braket türleri; şeffaf, lingual ve metal türde olabilmektedir. Bu türler içerisinden bireysel beklenti ve ihtiyaçlar çerçevesinde ön plana çıkacak olanlar tespit edilmeli ve tedaviye başlanmalıdır. Diş teli tedavisinde birey gerekli adımları yerine getirerek sağlıklı ağız yapısına ulaşabilmektedir.

Diş Teli Kullanmalı Mıyım?

Diş teli tedavisini gerektiren etmenler çeşitlidir. Bireysel değerlendirme ile ortaya konulmaktadır. Sürecin getirisine uygun değerlendirme yapılarak bireyin diş teli kullanım durumu değerlendirilmektedir.

Diş Teli Fiyatları Değerlendirmeleri Nasıl Yapılır?

Diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok durum ile şekillenmektedir. Bu şekillendirmelerde bireysel planlamalara göre ortaya konulan müdahale yöntemleri ile bağlı olunan klinik ve bireyin sorunları fiyatların düzenlemelerinde ön plana çıkmaktadır.

Sağlıklı Ağız Yapısı Mümkün Mü?

Gerekli adımların planlamak uygun bir tablo içerisinde sunulması sağlıklı ağız yapısının altın anahtarıdır.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.