Porselen diş teli kullanımı günümüzde tercih alanında olan ve yetişkinlerin estetik kaygılarını da azaltan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Kullanımını kolaylaştırmak ve konforlu bir süreç sağlamak adına bilgilendirmelerin yapılması önemlidir. Metal türler ile benzer takım süreçlerine neden olan porselen diş teli şeffaf braket olarak da ele alınmaktadır.
Braket seçimi ve fiyatları süreç içerisinde değerlendirilerek tedavi planına dahil edilmektedir. Süreç boyunca ele alınan tüm durumların analizinin yapılarak tedavi sürecine yansımalarının değerlendirilmesi gerekmektedir.
Metal türler ilk çıkan ve tedavi sürecinde pek çok soruya cevap veren türlerdendir. Estetik anlamda görünümünü tolere etmek adına üretimi sağlanan porselen türler ile hekim kontrolünde sağlıklı sonuçlar almak mümkündür. Takımı sırasında ağızdaki tükürüğü toplayacak bir materyal ve dişlerin konumlarının net belirlenmesi adına aparat kullanılır.
Gerekli düzenlemeler sonucunda braketler tek tek yerleştirilir. Dişler pürüzsüz olarak düzenlenir ve materyaller özel yapıştırıcılar kullanılarak dişe yapıştırılır.
Braketler çürümelere neden olmamaktadır. Dişe direkt temas eden kısım arasında boşluk bulunmamaktadır. Kenar kısımlarının etkili şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Kenarlarının temizlenememesi durumunda birikmeler sağlanarak orada çürümelere neden olacak şekilde kalıntılar olabilir. Bu durumda braket genel anlamda çürüme yapmaz ancak bakımını sağlayamazsanız çürümlere neden olan bakteriler dişinize zarar verebilmektedir.
Metal türlere göre porselen/şeffaf diş teli braketleri daha yüksek maliyetlidir. Diş teli fiyatları kapsamında braket türleri önemli bir yere sahiptir. Diş teli fiyatları 2025 değerlendirmeleri süreç içerisinde planlanmaktadır.
Ortodonti tedavisi dişlerdeki çapraşıklığı ve konum bozukluğunu 3 boyutlu olarak düzelten bir tedavidir. Ortodonti tedavisinin en büyük avantajı hastamıza güzel bür gülüş kazandırmasıdır. Fakat tek
Diş teli bakım süreçlerinde bireylerin ele alması gereken durumlar mevcuttur. Diş teli tedavisinde gerekli olan durumların incelenmesi ile sağlıklı ağız ve diş sağlığı süreçleri ilerletilmektedir. Bir
Diş teli ortodonti tedavisi olarak bilinmektedir. Ağız ve diş sağlığı tedavilerinde bireylerin bilmesi, dikkat etmesi gereken durumlar mevcuttur. Ağız ve diş sağlığında dikkat edilecek bazı durumların
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.