Alpdent ile diş teli tedavi süreci bireysel faktörler ile şekillenmektedir. Süreç içerisinde durum değerlendirilmesi yapılarak bireyin hangi müdahaleye ne zaman ve ne şekilde ihtiyaç duyduğunun doktor onayı ile netleştirilmesinin ardından işlemler ilerletilmektedir. Bu süreçte diş teli nasıl takılır sorusundan başlanarak pek çok soru bireylerin kafasını kurcalamaktadır. Ortodonti nedir? Diş teli nedir? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Diş teli fiyatları üzerinde etki eden etmenler nelerdir? Gibi pek çok soru ile hareket edilmektedir.
Süreç içerisinde yer edinen bu sorulara net cevaplandırmalar sunarak sistemi ilerletmek önemlidir. Özellikle ekonomik boyuttan ötürü zorluklar yaşayan bireylerimiz için diş teli fiyatları olduça ön plandadır. Diş teli fiyatları üzerinde yer alan etmenleri doğru ifade ederek sizlere sunmak Alpdent olarak amaçlarımız arasında yer almaktadır. Çoğu birey diş teli fiyatları üzerindeki etmenleri değerlendirememekte, süreçten uzaklaşabilmektedir. Net ve sağlıklı bilgilendirmeler ile bu sürecin düzenlenmesi esastır.
İlk olarak diş teli nedir sorumuzdan başlarsak ağzımızda yer alan konumlanma problemlerinin düzenlenmesi için destek sağlayan temel yapılar olarak ifade edebiliriz. Diş teli tedavisi pek çok etmene bağlı olarak bireysel faktörler temelinde şekillenmeler göstermektedir. Sağlıklı ağız yapısı ve diş teli karşılıklı etkileşim halindedir. Ortodonti tedavisinin amacı sağlıklı ağız yapısını kurmak ve sürdürebilmektir.
Diş teli tedavisinde braket seçimi oldukça önemlidir. Braketler süreç içerisindeki tercih alanını belirleme, müdahale planı çizmede destek sağlamaktadırlar. Ortodontik tedavide önemli noktalar tek tek ifade edilerek süreç başlamaktadır. Bireyin muayene sistemine katılmasının ardından süreç analiz edilerek hangi bireye hangi müdahale yönteminin uygulanacağı belirlenmekte, braket seçimi de düzenlenmektedir. Bu seçim içerisinde diş teli fiyatları da şekillenmektedir.
Braketler ağzımızın içinde, dişleri bir arada tutmaya yardımcı olan yapılardır. Süreç içerisinde bu yapılar ile hareket halinde olan dişlerimiz uygun konumlara doğru ilerleme göstermektedirler. Metal, şeffaf veya lingual yapıda olan braketler ile sağlıklı ağız yapınıza kavuşmanız mümkündür. Genel sürece değinirsek braket seçimi ve memnuniyetiniz sizler için oldukça büyük önem taşımaktadır.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.