Görüntü
Diş Teli Kullanımında Yapılmaması Gerekenler

Diş teli tedavisi sağlıklı ve estetik bir gülüş kazanmanız için gerekli olan etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Ortodonti olarak da bilinen diş teli tedavisinde bireyler gerekli adımların uzman tarafından kontrol edilmesi ile sağlıklı gülüşlere kavuşmaktadırlar. Bireylerin bakım süreçlerine verdiği önem ve alanında uzman ortodontistin müdahaleleri sonucunda istediğiniz sağlıklı ağız yapısına kavuşabilirsiniz. Temizlik ve gerekli bakımın sağlanması ağız ve diş sağlığı için oldukça önemlidir. Pek çok birey bu değerlendirme süreçlerinin etkili bir şekilde yönetimi ile sağlıklı ağız yapısına kavuşmaktadır. Bireylerin hem estetik görünümüne katkı sunan hem de sağlıklı sindirim gelişimine destek olan diş teli tedavisinde diş teli fiyatları da dikkat edilecek bir noktadadır. Diş teli fiyatları diş teli bakım süreçlerinden, diş teli türünden, alanında uzman ortodontistten, sorunun yapısından etkilenebilmektedir. Muayene edilerek sizin için en uygun tedavi biçimini belirleyebilmek adına bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Teli Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Diş teli tedavisinde bireylerin bilmesi gereken durumlar vardır. Bu durumlar ele alınıp incelendiğinde öncelikle bireylerin temizlik süreçlerinde aktif rol alması gerektiği görülmektedir. Alanında uzman ortodontistiniz gerekli muayene bulgularını değerlendirmekte ve sizlere destek olmaktadır. Muayene sürecinde sorunun tespiti gelişim düzeyi varsa ek sorunlar değerlendirilir. Bireyin tedavideki istek ve beklentileri, onu rahatsız eden ve ona iyi gelen durumlar incelenerek tedavinin şekli değiştirilir. Düzenin kurulması ile yapılacaklar belirlenmiş olur herhangi bir eksiklik olmaz. Böylece istediğiniz sağlıklı ağız yapısına daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

Diş Teli Bakımında Yapılması Gerekenler

Ağız sağlığında diş telinin önemi büyüktür. Diş teli tedavisi boyunca diş etlerinin hassasiyetine önem vermek gerekir. Bu durum tedavi sürecinden sonra da devam etmelidir ancak braketler olduğundan ötürü braketleri in hassas yapısına zarar vermemek adına ekstra dikkat etmeniz gerekmektedir. Çok sert, çok kabuklu, çok yapışkanlı ya da çok renkli besinlerin tüketilmesine engel olmanız bakım süreci için oldukça önemlidir. Ek sorunların çıkması diş teli fiyatları üzerinde de etkili olur. Tedavi süreciniz uzar ve ekstra maliyet gerektirir. Rahat bir süreç geçirmek adına muayene bulgularını değerlendirmeniz ve özenli bir şekilde sürecinizi yönetmeniz kıymetlidir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri ile diş teli fiyatları 2025 yılındaki gerekli bakım süreçleri hakkında değerlendirmeleri incelemek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Ortodonti tedavisinde nelere dikkat etmeliyiz

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisinde diş telleriniz dişlerinize çok sağlam bir şekilde yapıştırılır. Yalnız uymanız gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uymazsanız diş telleriniz dişlerinizden ayrılır. Peki di

Devamı

Diş Teli Nasıl Takılır

Dt Emre Aldoğan 22-07-2024

Diş teli tedavisine ihtiyacı olan hastalarımızın ilk aklına gelen soru “ Diş teli nasıl takılır?” sorusudur. Bu sebeple bu yazımızda sizinle diş teli nasıl takılır konusunda bildiklerimizi paylaşacağı

Devamı

Diş Teli Kullanmalı Mıyım?

Dt Emre Aldoğan 06-10-2022

Diş teli tedavisinde süreç şekillenmesinde hasta ve doktor işbirliği büyük öneme sahiptir. Diş hastalıkları ve gelişim süreçlerinde doktorunuzun onaylarının önemi büyüktür. Gelişim ve takip süreçlerin

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.