Görüntü
Çapraşık Dişler ve Diş Kaybı

Dişlerimizin bakımı sosyal yaşamımızda büyük önem taşımaktadır. Etkili bir gülümsemeyi hedefleyen bireyler ağız ve diş sağlığına oldukça önem vermektedir. Sosyal bağlamın yanına ek olarak biyolojik olarak da gelişimine destek olunan bireylerin sağlıklı bir gelişim sürecinde olduğunu ifade edebilmekteyiz.

Alpdent olarak sizlere ağız sağlığınızı korumada destek sunmaktayız.

Diş Çağraşıklığı Nedenleri Nedir?

Dişlerin kendilerine ait uygun konumlarda yer almamasına çapraşıklık denilmektedir. Süt dişlerinin döküldüğü çocuklarda artık kalıcı dişlerin gelmesi dönemine geçilmektedir. Çapraşık dişler çok fazla ortaya çıkılmaktadır. 

Çapraşık dişler diş yamukluğu olarak da ifade edilmektedir. Genetik faktörler başta olmak üzere çene problemleri ile karşımıza çıkabilmektedirler.

Süt dişlerinin erken çekilmesi sonucu da çapraşıklığa neden olabilmektedir. Süt dişinin işlevi altından gelecek olan asıl dişin yerini korumasıdır. Eğer süt dişi hala zamanında çıkmadıysa bu yerden gelemeyen kalıcı diş çıkabileceği boş bir alan bulmaya çalışır. Kendine ait olmayan bir alanda yer bulmaya çalışmaktadır.

Süt dişlerinde çürüklerin olması da çapraşıklıkta önemli bir faktör olmaktadır.

Diş Çapraşıklıklarımı Nasıl Çözümlerim?

Gülerken ellerini ağzına kapatan, eksik dişleri bulunan bireyleri gözlemlemişsinizdir. Bu bireyler diş teli tedavisini sıkça kullanmaktadırlar. Alanında uzman kadromuz ile sizlere diş teli tedavisi  hakkında bilgilendirmek sunmaktayız.

Diş Teli Tedavisi Nedir?

Diş teli tedavisinde bireyler pek çok soru ile karşıya kalmaktadır. Diş teli nedir, diş teli nasıl takılır, diş teli nasıl seçerim gibi soruları yanıtlamak önemlidir. Diş teli tedavisinde gerekli durumlar ele alınarak süreç ilerlemesi sağlanmaktadır. 

Bireyler braket adı verilen küçük kare yapılarını dişlerine takarak etkin gülümsemeyi kurmaya çalışmaktadırlar. Şeffaf, lingual veya metal türde olan braketler bireyin ihtiyacı ve istekleri ile şekillenmektedir.

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları bireyin getirdiği problem durumlarına göre şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri ile süreç içerisindeki tüm durum analizlerinin saptanması gerekmektedir. Diş teli fiyatları üzerinde düşünen bireyler bazı durumlarda süreçten çekinebilmektedirler. Alpdent olarak sizlere uygun ödeme süreçlerini düzenleyen diş teli fiyatları belirlemekte, destek sağlamaktayız.

  


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.