Görüntü
Kimler Diş Teli Kullanmalıdır?

Diş teli tedavisi günümüzde tercihi yüksek olan ve olumlu sonuçlar veren bir tedavi sürecidir. Tedavi sürecinde belirlenen adımların adım adım uygulanması ile istenen süreç aşamaları sağlıklı sonuçlar vermektedir. Diş teli tedavisinde dikkat edilecek noktaların ele alınması ile istenen sağlıklı gülüşleri almanız önemli yer tutmaktadır.

Diş teli uygulamalarında ele alınan noktaların düzenlenmesi ile süreç düzenlenmektedir. Hastanın durumu, istek ve beklentileri, ihtiyacı ele alınarak gerekli planlama sağlanarak ilerleme gösterilmektedir. Ortodonti sürecinde diş bakımı nasıl olmalıdır? sorusu da bu noktada oldukça önemlidir. 

Diş teli tedavisinde merak edilen bir diğer durum da diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri için gerekli olan durumların analizi yapılarak sizlere uygun ödeme planları yapmaktayız.

 

 

Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş teli tedavisinde braketler kullanılmaktadır. Braketler farklı türde ve yapıda olmaktadırlar. Bu yapıların farklı olması da diş teli fiyatları üzerinde etkili olmaktadır. Kişilerin istediği braket türü takılarak süreç ilerleme göstermektedir. 

Diş teli takımı kolaylıkla ilerlemektedir. Ağzınızın özel aparatların yardımı ile açılmasının ardından dişlerinize tek tek braketler ve teller takılarak dişlerin zaman içinde uygun olan konumlara gelmesine yardımcı olunmaktadır. Ağız ve diş sağlığında yapılacak işlemler ve gelişim süreci takiplerinde diş teli fiyatları önemli bir yere sahip olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirme süreçlerinde bireyin hangi braketi kullanacağı önemli bir konu olmaktadır.

Braketlerin tek tek takılması çok uzun sürmemekte ve kişilerin canı acımamaktadır. Yalnızca yeni yapılara ağzınızın alışması için beklenmektedir.

 

Diş Teli Kullananlara Öneriler? 

Diş teli tedavi sürecine başvuran bireylerin dikkat edeceği noktalar mevcuttur. İlk kural temizlik aşamalarıdır. Sağlıklı süreçler için diş teli kullanıyorsanız düzenli bir şekilde özel aparatları kullanarak dişlerinizi temizlemeniz gerekmektedir. Dişlerde lekelerin olması ve temizlenmemesi durumunda ek sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlar da diş teli fiyatları üzerine etki ederek maliyet artışlarına da neden olabilmektedir. Gerekli düzenleme ve değerlendirme noktalarının da ele alınması ile süreç analiz edildiğinde istenen sonuca ulaşmanız mümkün olmaktadır.

Diş teli kullananlar temizlik süreçlerine ek olarak beslenme süreçlerine de dikkat etmelidirler. Çok kabuklu ve sert besinlerden kaçınılmasının yanı sıra yapışkan besinlerin de temizlenmesi güç olacağı için tüketimine bu süreçte dikkat edilmelidir.

 


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.