Alpdent olarak kullanıcılarımızın tüm işlemlerinde onlara kolaylıklar sağlamak ve sağlığına katkı sağlamak en büyük amacımızdır. Süreç içerisinde gerekli tüm desteği sizlere sunmaktayız.
Diş teli tedavisi bireylerin en çok tercihinde olan ve tedavi süreçlerindendir. Bunlara ek olarak pek çok tedavi türü geliştirilmiştir. Plaklar da bunlardan birkaçıdır.
Diş teli tedavisinde pek çok nokta ön plana çıkmaktadır. Dişlerde yer alan konumlanma problemlerine çözüm arayan bireyler tel tedavisine başvurabilirler. Bu noktada diş teli fiyatları büyük öneme sahiptir. Diş teli fiyatları nedeni ile bazı müşteriler bu süreçten uzak durmakta veya kaçınmaktadır.
Diş teli fiyatları üzerinde pek çok etmen etkili olmaktadır. Bu durumları ifade edersek; kullanılan ürünler, ek müdahaleler ve kişinin getirdiği problem durumunun diş teli fiyatları üzerindeki etkileri mevcuttur. Bu etmenlerin bir arada alınarak değerlendirilmesi önemlidir.
Süreç boyunca ele alınarak tüm noktaların diş teli fiyatları çerçevesinde değerlendirilmesi ve her bireye tek tek ifade edilmesi önemli olan bir husustur.
Braket olmadan gerçekleştirilen tedavi olarak ifade edilen şeffaf plak tedavisi, bir diğer tedavi yöntemidir. Gün geçtikçe de talebi artan tedavi yönteminde amaç çapraşıklık veya seyreklilik, konumlanma problemlerine çözüm getirmektir.
Başvuru sürecinde yer alan hastalarımız yemek yemeden, içmeden veya dişlerini fırçalamadan önce plaklarını çıkarıp takabilmektedirler. Bu neden ile daha kolay temizleme ve işlem yapma olacağına sahiptirler.
Şeffaf plak tedavisi en konforlu ve dişlerde en az belli olan tedavidir. Fakat bu yöntem için bireyin değerlendirilmesi önemlidir. Her bireye uygun olmamaktadır. İleri seviyede bir ortodonti problemi olan bireyler için amaca uygun işlevselliği azdır. Ek müdahalelerin gerekli olması önemlidir. Bu konu ortodontistiniz ile ele alınmalıdır.
Şeffaf plaklarınız bireye özgü ölçümler ve müdahaleler ile geliştirilmektedir. Kalıp alınmalı ve bu kalıba uygun aparatların oluşumu gereklidir. Eğer il dışı veya yurt dışından geliyorsanız uygun süreci belirli tarihlerde gerçekleştirebilmekteyiz. Alpdent olarak tüm durumları dikkate alarak sürecimizi yönlendirmekteyiz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.