Görüntü
Diş Sağlığında Plak Kullanımı

Ağız ve diş sağlığında bireyler pek çok süreç analizine başvurmaktadır. Bunlardan bir tanesi de diş teli uygulaması olmaktadır. Diş teli tedavisinde bireyler pek çok soru işareti ile karşı karşıya kalabilmektedir. Örneğin; diş teli nedir, nasıl kullanılmalıdır, diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri nasıl ilerletilmektedir gibi sorular ile karşılaşmak mümkündür. Alpdent olarak sizlere gerekli süreç akışını sağlamakta, düzeni kurmanıza yardımcı olmaktayız.

Diş Teli Tedavisinde Önemli Hususlar

Ortodonti tedavisi pek çok etmenin bir araya gelerek düzenlenmesi ile ilerlemektedir. Bireyin getirdiği problem durumu çerçevesinde gelişen tedavi yöntemleri başta olmak üzere çeşitli etkileri de içerisinde barındırmaktadır. Bizim görevimiz sizlerin temel ihtiyaçlarınızı belirleyerek tedavinizi etkili bir şekilde planlayabilmektedir. 

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Diş teli tedavisinde pek çok türler vardır. Bu türler bireyin kendi ihtiyaçları ve beklentilerine uygun seçim yapması adına geliştirilmiştir. Günümüzde diş teli kullanımının artış göstermesinde de bu türlerin gelişimi yer almaktadır. 

Diş teli tedavisinde kullanılan diş teli türleri;

- Metal diş teli

- Şeffaf diş teli

- Lingual diş teli olarak ifade edilebilmektedir. 

Metal Diş Teli Tedavisi

Metal türler ilk çıkan ve hala kullanımına devam ettiğimiz türlerdendir. Alanında uzman ortodontistlerimizin takımı ile tedaviniz istenen amaç doğrultusunda düzenli kontroller ile ilerlemektedir. Diğer diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerine göre daha makul fiyatlandırmalara sahiptir. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri seçilen diş teli türüne göre değişim içermektedir.

Şeffaf Diş Teli Tedavisi

Şeffaf diş teli süreç içerisinde estetik sorunlara çözüm getirmek amacı ile üretilmiştir. Bu süreçte öncelikle diş teli kullanımında sizi kaygılandıracak olan noktaların belirlenmesi ve bu alanda ilerleme sağlanması gerekmektedir. Diş teli kullanımında estetik kaygıları aza indiren şeffaf diş teli uygulamaları ile diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri metal türlere göre daha fazlalaşmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri içerisinde bulunduğumuz ekonomik süreçlerden de etkilenmektedir. Ayrıntılı bilgilendirmeyi 2025 diş teli fiyatları üzerindeki faktörler başlığından erişebilirsiniz.

Plak Kullanmak Zorunda Mıyım?

Bazı diş teli tedavisi gerektiren durumlarda özellikle çocuklarda kemik ve çene gelişimlerinin devamlılığının hızlı olması durumunlarında plak kullanımı ile sürecin ilerletilmesi sağlanabilir. Ancak bu durum her birey ve getirdiği problem durumuna göre farklılık göstermektedir. 

Bir diğer husus ise diş teli tedavisinin sonlanma aşamasında kullanılan plaklardır. Bu plaklar ile artık kendi konumlarına yerleşmiş olan dişlerin sabitlenmesi amaçlanmaktadır. Bu durumu atlarsanız amacınıza istediğiniz şekilde yerleşmiş sayılmazsınız. Dişlerinizin sabitlenmesi gerekmektedir.


Share:

Estetik Diş Hekimliğinde Ortodonti Tedavisi

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisinin estetik diş hekimliğinin diğer tedavi yöntemleri ile karşılaştırılması Ortodonti tedavisi, dişlerdeki konum bozukluklarını ve çene kemiklerinin birbirleri ile ilişlikisini d

Devamı

Ortodontide Braket Kullanımı

Dt Emre Aldoğan 01-06-2020

Alpdent olarak sizlere braket nedir? Diş teli nedir? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Soruları çerçevesinde ortodonti sürecini ifade etmekteyiz. Braket Nedir? Braketler, ağız ve diş sa

Devamı

Diş Teli Hakkında Bilgilendirmeler

Dt Emre Aldoğan 18-12-2019

Diş Teli Hakkında Bilgilendirme Diş teli tedavisi bireylerce en gözde olan ancak kaygılanmaların olduğu tedavi türlerinden birisidir. Bu yazıda diş teli fiyatları 2025 yılı düzeninden, diş teli nas

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.