Görüntü
Diş Teli Sürecinde Temel Noktalar Nedir?

Diş teli tedavisinde pek çok adım ele alınmaktadır. Bu konular bireysel etmenlere göre değişme göstermektedir. Alpdent olarak müşterilerimizin tüm ihtiyaç ve beklentilerine uygun düzenlemeler geliştirmekteyiz.

 

Süreç içerisinde ele alınması gereken pek çok konu vardır. Beklentiler, ihtiyaçlar, sürecin maliyeti ve gerekli ek durumlar bunlara örnek verilebilmektedir. Genel bir çerçeve planı çizilmesi kişilerin süreç içerisinde kaygılanmamasına yardımcı olmaktadır. Olası sorulara da cevap vermektedir.

 

Yazılımızda “Diş teli ile Yemek Yiyebilir Miyim?” sorusuna yer vereceğiz. Bu sorumuzun temelinde ortodonti sürecinin çok karmaşık ve zor bir tedavi olduğu düşüncesi vardır. Bu durum çerçevesinde eklenecek olan diğer konular; diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları üzerinde etkisi olan faktörlerdir. 

 

Ortodonti Zor Bir Süreç Mi?

Ortodonti tedavisi pek çok bileşeni içermekte ve genel olarak süreçte bunlara değinilmesi gerekmektedir. Eğer bileşenler ele alınmaz ise o zaman karmaşık etmenler ortaya çıkarak zorlanmalara neden olabilmektedir. 

 

Diş Teli Kullanmak Zorunda Mıyım?

Bu sorumuzun cevabı bireysel olarak değerlendirilmektedir. Bireyler süreç içerisinde pek çok durumun etkisi ile sürece başvuruda bulunabilmektedirler. Her bireyin problem durumu değiştiğinden sürece başlama etkisi de değişmektedir.  Müdahale planları değiştiğinden bazı bireyler tel kullanmak zorunda değildir. Onlar için ayrı bir plan da kurulabilmektedir.

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

İfade edilen noktalara bakıldığında sürecin bireysel çerçevede ele alındığını ifade edebilmekteyiz. Bireyin kendini rahat hissedeceği ana etmenlere bakılmalı ve bu etmenler ile süreç değerlendirilmelidir. Kullanılan malzeme türünden alınacak ek yöntemlere kadar pek çok süreçte diş teli fiyatları değişim göstermektedir. 

 

Diş teli fiyatları bireyin dişlerine gösterdiği emek ile eşdeğer gitmektedir. Ek sorunları olan ve bazı problem durumlarına çözüm bulamayan bireylerde süreçte ek müdahaleler kullanılacağından ötürü fiyat değişmeleri de gözlemlenmektedir.

 

Diş Teli ile Yemek Yiyebilir Miyim?

Teller yemek yemenize engel olmamaktadır. Sürecin başlarında ağzınızdaki yeni aparatlara uyum sağlamak için bir süreye ihtiyacınız vardır. Ancak ileriki dönemlerde artık onlarla kaynaşmış ve rahatça hareketlerinizi gerçekleştiriyor olacaksınız. Bu süreçte dikkat edilecek noktalar çok kabuklu veya sert besinlerin genel anlamda da yapılara zarar vermesinden ötürü dikkat edilmesidir. Tüketimine ve düzenine dikkat edilmediği takdirde oluşacak ek sorunlar ağız ve diş sağlığınızı tehlikeye atarken diş teli fiyatları üzerinde de etkilere neden olabilecektir.

 

Ek müdahaleler ve bu duruma harcanan zaman, olanaklar ile diş teli fiyatları da etkilenmektedir. 

 

Diş Teli Fiyatları Braket Türlerinden Etkilenir Mi?

Braketler dişlerin üst kısımlarında yer alarak düzen kurmaya yardımcı olan aparatlardır. Bu aparatlar ile konumlanma problemlerine çözüm bulunmaya çalışılmaktadır. Braket türlerinin değişimi de süreçteki bireyden bireye değişebilmektedir. 

 

Alpdent olarak uzman kadromuz ile sizlere gerekli hizmetleri sunmaktan ve sorularınıza cevap olmaktan memnun olmaktayız. 


Share:

Diş Teli Tedavisinde 2024 Fiyatlar

Dt Emre Aldoğan 15-12-2020

Diş teli tedavisi günümüz bireylerinin sağlıklı ağız yapısına kavuşmak adına tercih ettiği tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Süreç içerisinde yeni gelişmelerin olması, ek müdahale yöntemlerinin gel

Devamı

Diş Teli ve 20 Yaş Dişleri

Dt Emre Aldoğan 02-02-2021

20’lik dişler 17 ve 25 yaş aralığında çıkan son dişlerimizdir. Oldukça zorlu bir çıkış sürecini getirebilmekle birlikte birçok kişi destek alarak süreci yönetmektedir. Ağız ve diş sağlığı için büyük ö

Devamı

Yetişkinler İçin Ortodontik Tedavisi

Dt Emre Aldoğan 31-12-2019

Bundan yıllar öncesinde diş teli kullanımı çok bilinmeyen, tercih edilemeyen bir tedavi yöntemi iken şuan gülümsemek denince akla ilk gelen isimlerdendir. Günümüz şarlarının gereği dış çevrede et

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.