Görüntü
Kliniklerde Diş Temizliği Uygulamaları

En iyi diş hijyeni rutini bile ağzınızın ve dişlerinizin mikrop ve tartar içermediğini garantisini vermemektedir. Bu durumda sizlerin gerekli tedavi süreçlerinizi ilerletirken bir alanına uzman diş hekimi ile süreçlerinizi ilerletmeniz gerekmektedir. Düzenli bakım süreçlerinde doktor muayenesi ile ilerlemek büyük avantajlar sağlamaktadır.

Evde kullanılan diş fırçaları, diş ipi ve diş çalkalama temizlemenin sadece belirli kadarını temizleyebilmektedir. Alpdent ile düzenli diş temizliği yaptırmak, dişlerinizin temiz, beyaz ve sağlıklı kalmanızı sağlarken estetik bir gülüş kazanmanıza da yardımcı olmaktadır.

 

Diş Temizliği Ne Sıklıkla Yapılır?

Yılda iki kez diş temizliği yaparak periodontal sağlığı korumak, diş eti iltihabını (diş eti iltihabı), diş çürümesini ve periodontitis nedeniyle diş kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Bazı durumlarda bireyin sorunlarına, diş eti çekilme durumuna da dikkat ederek altı ayda bir tedavi süreçlerimizi planlamaktayız. Alpdent ile diş hekiminiz, diş eti ve diş sorunlarını en erken aşamalarında tespit etmek için çeşitli gelişmiş teknolojiler ve prosedürler kullanarak hastanın periodontal sağlığına hitap eder. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, periodontal hastalığın diyabet ve kalp rahatsızlıklarının gelişmesi veya kötüleşmesi ile ilişkili olabileceğini öne sürmekte, bu durum üzerinde işlemlerin yapılması gerekilmektedir.

 

Dişler yüzeylerini cilt gibi dökemedikleri için zararlı bakterilerin dişlere tutunması ve orada uzun süre kalması imkânı vardır. Düzenli fırçalama, diş ipi ve antibakteriyel durulama ile temizlenmelidir. Bu temizleme tedavi süreçlerinde büyük öneme sahiptir ancak tamamen yeterli değildir. Bakteriler diş plağı olarak bilinen bir biyofilm haline gelir. Diş eti çizgisi yakınında kontrolsüz olarak biriken plak, yoğun bakteri aktivitesi nedeniyle sertleşerek diş ve diş eti dokularını tahrip etmeye başlayacaktır. Alpdent olarak sağlıklı ağız yapınızı korumak için sizlerin yanınızda olmaktayız.

 

Diş Teli Tedavisinde Plaklar Nasıl Temizlenir?

    Diş teli tedavilerinin son aşamalarında diş plaklarının kullanılması gerekilmektedir. Diş plaklarının kullanımında yer sabitlenmelerinin de yapılması gerekir. Bu durumda diş plakları kullanımı tedavi sürecinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Diş teli tedavilerinde diş plaklarının temizlenmesi büyük önem taşır. Takıp çıkarılma özelliğinden dolayı kolaylıkla temizlenebilir.


Share:

Ortodonti Tedavisinde Diş Temizliği

Dt Emre Aldoğan 28-06-2019

Ortodonti süreci; dişlerdeki yanlış konunlanma sorunlarının, dişlerin üzerine özel malzemelerle yapıştırılan diş telleri ile düzgün hale getirilmeye çalışıldığı bir tedavi sürecini ifade eder. Dişleri

Devamı

Diş Sağlığında Tedavi Süreçleri

Dt Emre Aldoğan 18-10-2021

Ağız ve diş sağlığında öne çıkan pek çok nokta mevcuttur. Bu noktalardan biri de diş teli tedavisi olmaktadır. Diş teli tedavilerinde öne çıkan noktaların değerlendirilmesi sistemin işlevsel bir şekil

Devamı

Ortodonti tedavisinin süresini etkileyen faktörler

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; dişlerin üzerine diş tellerin yapıştırılmasıyla, dişlerdeki çapraşıklıkların, ayrıklıkların, eğriliklerin yani her türlü konum bozukluklarının düzeltildiği uzun soluklu bir tedavid

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.