Diş teli bakım süreçleri bireylerin yaşamlarında önemli bir konudur. Diş ve ağız sağlığı tedavi süreçlerinde bireylerin dikkat edeceği önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar nelerdir diye ele alındığında bakım süreçleri önde gelmektedir. Bireylerin braket seçimlerini tamamlamalarının ardından gerekli bakım süreçleri ve tedavi işlemleri ilerletilmektedir. Braket türleri diş teli fiyatları değerlendirmelerinde etkili olmaktadır. Gerekli durum analizleri ve değerlendirme süreçleri için okumaya devam ediniz.
Diş teli tedavisi olarak bilinen ortodonti tedavisi bireylerin sağlıklı gelişim süreçlerini yönlendirmesinde etkili olmaktadır. Ortodonti tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir diye ele aldığımızda da öncelikle braket bakımına dikkat etmenin önemi akla gelmektedir. Braketlerin yapısını sarsacak, zarar verecek düzeyde besin tüketiminden kaçınmanız gerekmektedir. Sert, asitli yiyeceklerden kaçınmanız tellerinizin yapısını bozmadan desteklemeniz gerekmektedir. Diş teli tedavisinde kullandığınız braket türünü temizlemeniz, bakım yapmanız da önemli bir konudur. Braketleri temizlemezseniz etrafında kir tabakası oluşabilir ve bu durum da zamanla braketin dişten ayrılmasına, hasarın oluşmasına hatta diş kaybına kadar gidebilir. Küçük gibi duran önemli noktalar arasında bu durum mevcuttur. Diş teli fiyatları da bu değerlendirme akışları içerisinde yer almaktadır. Diş teli fiyatları düzenlemeleri braket türleri ve var olan durum analizlerinden çok etkilenmektedir. Ek sorunlar ve müdahalelerin varlığı diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerinden etkilenmektedir.
Pek çok birey sadece estetik görünüme katkı sağlamak için diş teli kullanmanın gerekli olduğunu düşünse de aslında durum bundan farklıdır. Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı bir ağız yapısı oluşturmasına katkı sağlar. Dişlerin kendilerine ait konumlarda olması temizliğin sağlanması için etkili olmaktadır. Ek olarak temizlenmiş dişleriniz sayesinde ağız kokunuz azalır, çürümelerin önüne geçilir. Dişlerin doğru yerlerinde olması besinlerin kolayca parçalanıp ısırılmasına katkı sağlar. Böylece sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına da katkı sunar. Tüm bu bilgiler ışığında diş teli kullanımının hem psikolojik hem de biyolojik süreçlere katkısı olduğunu belirtmek mümkündür.
Diş teli bakım süreçleri ve tedavi akışı hakkında bilgi almak, diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri hakkında bilgi edinmek için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.