Görüntü
Diş Tellerimi Nasıl Temizlerim?

Diş teli tedavisi bireylerin en fazla başvurduğu tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Süreç içerisinde her birey kendi tedavi planı çerçevesinde değerlendirilmektedir. Bu adımların işleyişi pek çok prensiple iç içe ilerleme göstermektedir.

Belirli adımların belirtilmesinde pek çok etmen ele alınarak incelenmektedir. Bu etmenler diş teli, diş teli fiyatları 2024 düzenindeki etkili olan faktörler, diş teli fiyatları değerlendirmeleri, diş teli nasıl temizlenir gibi sorularla birlikte diş teli fiyatları üzerindeki etmenlerin ayrıntılı süreçleridir. Her adım ve etmenin incelenmesi bireysel değerlendirmelere katkı sağlamaktadır. 

Ortodonti Ne Demektir?

Çapraşık veya uygun konumda olmayan diş tellerini düzenlemek adına gerekli olan tedavi sürecine ortodonti tedavisi denir. Bu alanda uzmanlaşmış bireylere de ortodontist denmektedir. Dişlerin görünümünü istenen ve uygun olan konumlara getirmenin yanında fizyolojik katkı sağlayan diş teli ile istenen sonuca etkili ve doğal yollarla ilerleyebilmektesiniz. 

Bu alanda araştırmalar yaparak sürece başvurmak isteyen tüm bireyler diş teli nasıl takılır? Ortodonti tedavisinde dikkat edilecek etmenler nedir? Tel tedavisinin önemi nedir? Gibi sorular ile karşılaşmaktadır. Bu durumların düzenlenmesi önemlidir. Alpdent olarak sizlere gerekli adımları sunmaktayız. 

Diş Teli Fiyatları Üzerindeki Etmenler Nedir?

Diş teli fiyatları sürece başvuran bireylerin üzerinde durulması gereken noktalardandır. Bazı bireylerin doğuştan getirdiği sorunlar ve diş yapılarındaki sorunlar diş teli tedavisi ile çözümlenirken farklı etmenlere dikkat ederek değerlendirmek gerekmektedir. Tel işlemleri için muayene süreci esas alınır ve bu muayene bulgularına uygun olarak diş teli fiyatları düzenlenmesi sağlanmalıdır.  Uygulanan klinik ve özellikleri, uzman kadrosu, kullanılan malzemeler, ek müdahaleler tedavi planını etkilemekte ve bu durum da diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır. Alpdent olarak sizlere sunduğumuz diş teli fiyatları sayfasından da yararlanarak süreç hakkında bilgilendirmeler elde edebilmektesiniz.

Diş Teli Kaç Yaşına Kadar Takılmalıdır?

Erken dönem çocukluk gelişimlerinde plak kullanımı sağlanarak işlemler kısa sürede çözümlenebilmektedir. Süreç içerisinde pek çok etmen ile ele alındığında ileri yaşta plakla çözümlenecek etmenler yerini diş teline bırakabilmektedir. Bu noktada her yaş döneminde diş telinin tercih edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Bazı durumlarda yaş dönemine uygun müdahale yöntemi ile sorunlar çözümlenebilmektedir.

Braket Türlerini Nasıl Seçmeliyim?

Braketler konumlanma problemlerine çözüm getiren temel etmenler arasındadır. Bu etmenler konumlanma problemlerine destek olmakta ve kullanıcıların isteklerine uygun ilerletilmektedir. Önemli durumlar analiz edildiğinde braket seçiminin süreç içerisindeki önemi tartışılmazdır. Hangi braket bana uygun? Diye düşünen tüm bireylere ön görüşmelerde Alpdent olarak bilgilendirmelerimizi sunmaktayız.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.