Görüntü
Diş Teli Acıtıyor Mu?

Ortodonti sürecinde en çok kafa karıştıran problem durumlarından biri diş tellerinin can acıtma ihtimalini düşünmektir. Çoğu birey bu metal görünümlü yapıların kendilerine yarar yerine zarar getirebileceğini düşünerek süreci bırakabilmekte veya başlamayabilmektedir.  

 

Alpdent olarak sizlere bu süreç hakkında doğru bilgilendirme yaparak sağlığınıza katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Yazımızda “Diş Teli Acıtıyor Mu?” sorusuna cevap ararken diş teli fiyatları, ortodonti tedavisi, şeffaf diş teli gibi bazı önemli noktalara da değineceğiz.

 

Diş Teli Nedir?

Diş teli konumlanma problemlerine çözüm getirmek amaçlı kullanılan bir tedavi türüdür. Ağıza yerleştirilen braketler yardımı ile ait olan konumda bulunmayan dişler uygun konumlara yavaş yavaş hareket halinde olacaktır.

 

Dişler Nasıl Eski Konumlarına Gidiyor?

Dişlerimiz hareket halindedir. Bu hareketli yapı yavaş ve etkili adımlar ile gerçekleşerek konumlara uygun ilerleme sağlanmış olunmaktadır.

Bu yapının korunması ve sürdürülmesi için pek çok ek müdahale yöntemleri geliştirilmiştir. Yapılacak olan çalışmalar da diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır.

 

Tellerin dişleri acıtması gibi bir durum söz konusu değildir. Süreç içinde pek çok kişi bu durumu sorgulamakta ve kaygılanmaktadır. Ancak ilk başlarda sadece 

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları pek çok unsur çerçevesinde belirlenmektedir. Burada en önemli adım bireysel değişmeler çerçevesinde muayene etmek önemlidir. Bu adımda tüm noktalar değerlendirilmeli ve bu durumların getireceği sonuçlara göre diş teli fiyatları da ortaya konulmalıdır.

 

Diş Tellerinin Temizliği Nasıl Olur?

Ortodonti sürecinde en önemli adım temizliktir. Etkili temizlik sağlandığı takdirde süreç sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde ilerleme gösterecektir. Gerekli aparatlar kullanılarak, ek müdahaleler ile temizlik sağlanmaktadır. Doktorunuzun size kurduğu plan çerçevesinde ilerleme göstermek önemlidir. Diş teli fiyatları da bu çerçeveden etkilenmektedir.

 

Diş ipleri, gargaralar ve küçük temizleme aletleri doktor onayı ile ve uygun zamanlarda kullanılmalıdır. Gerekli kontrollerin sağlanması ve her durumun analiz edilmesi önemli olan bir diğer durumdur. Süreçte tellerin bakımının yapılması, sıkılaştırılması gereklidir. 

 

Braketi Hangi Duruma Göre Seçmeliyim?

Braket seçimi bireysel istek ve beklentilere ek olarak doktor önerisi ile de şekillenmektedir. Braketler metal, şeffaf yapıda olabileceği gibi yeni üretime konan lingual seçenekleri de olabilmektedir. Metal görünümden rahatsız olan bireyler için lingual yapılar veya şeffaf yapılar daha avantajlı olabilmektedir. Ağızın arka kısmına takılan lingual teller görünümü en estetik hale getirmektedir.

 

Alpdent olarak sizlere süreç içinde tüm adımlarda yardımcı olmaktayız.


Share:

İmplant Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dt Emre Aldoğan 22-04-2019

Diş estetiği güzel gülüşlerin mimarıdır. Dişlerinde sorun olanlar gülüşünü saklamak zorunda kalırlar. Oysa tıptaki gelişmeler sayesinde bu sorunun artık oldukça etkili bir çözümü var. Tamamen doğal bi

Devamı

Ortodonti Tedavisinde Ağız Bakımı

Dt Emre Aldoğan 11-09-2019

Ortodonti tedavisi; dişlerdeki yanlış yerleşim bozukluklarının meydana getirdiği görünümü düzenlemeye yardımcı olan müdahale yöntemidir. Bu yazıda diş teli nasıl takılır, şeffaf diş teli ve görünmez d

Devamı

Ortodonti Tedavisinde Diş Çekilmesi

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; diş telleri ile dişlerdeki çapraşıklıkların ve ayrıklıkların, yani dişlerdeki konum bozukluklarının düzeltildiği bir tedavidir. Aşağıdaki videoda ortodonti tedavisinin dişleri nası

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.