Görüntü
dis-teli-fiyatlari

Diş teli süreci kişilerin son yıllarda çok tercih ettiği ancak süreçte bazı etmenlerden ötürü kaygı duyduğu bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımızda genel olarak süreçte gözlenen etmenlerden ve başarı durumlarından bahsederek bilgi paylaşımı yapacağız. İlk olarak diş teli nasıl takılır sorusuna ve diş teli fiyatları 2019 yılında değişen etmenlerin neler olduğuna zemin hazırlayalım;

Diş teli tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok etmen bulunmaktadır. Çoğunluğu kişisel unsurlar olarak kişiden kişiye tedaviden tedaviye değişme göstermektedir. Her etmen bireysel ele alınarka ilerlemelidir. Diş tedavisine başlamadan önce öncelikle muayene yapılarak kişisel olarak her bireyin gerekli durumları göz önüne alınmalıdır.

Süreçte gerekli olan dolgular, temizlemeler gerekliyse diş çekimleri yapılabilir. Doktorunuz sizin için en doğru olanı ifade edecektir. Ortodontist uygun ve gerekli gördüğü takdirde, henüz düşmeyen süt dişleri olan çocuklar var ise diş çekiminin gerçekleşeceğini ifade edebilir. Ayrıca ortodontik tedavi pek çok durum kontrolünden sonra gerçekleştirilir. Bu yüzden ortodonti uzmanı süreç içerisinde dikkat becerisini en üstte tutmalıdır. Uygun müdahaleleri belirlemelidir. Yapılacak her uygulama diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerinde önem arz edecektir.

Süreçte korkulan bir diğer durum ise ağzın kapanmasında aksaklıklar olabileceğidir. Böyle bir durum söz konusu değildir. Ağzınıza yeni bir materyal almış olmanızdan ötürü birkaç gün farklılık hissedebileceksiniz ama sonra sürece alışacaksınız. Diş teli nasıl takılır diye açıklarsak doktorumuz braket adı verilen küçük parçaları süreci kolaylaştırmak adına çeşitli malzemeler kullanarak tek tek yapıştırır. Bu durumda acı hissedilmez.

Beslenme şekliniz de süreç içerisinde yeni bir boyut kazanacaktır. Bazı besinler kalsiyum depolu olanlar kemik sağlığına iyi gelenler fazlaca tüketilirken, asitli ve yapışkanlı besinler ise istenmeyecektir. Bu durumlara ek olarak teller varken dişlerin özellikle kenar kısımları çok iyi temizlenmeli ve mikrop oluşumu engellenmelidir. Burada amaç diş sağlığını koruyarak ve temiz sağlıklı ağız ortamına sahip bireyler sağlamaktır. Temizliğe önem verilmezse çürümeler artar ve süreç içerisinde ek olarak müdahale oluşacak yeni alanlar ortaya çıkacaktır. Oluşacak tüm ek müdahaleler sebebiyle de diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) değişiklik gösterecektir. Değişen fiyatları diş teli fiyatları 2019 yılı değerlendirmelerine göre düzenlenmektedir.

Yapılacak tüm uygulamalar dişlerde sağlıklı yapının oluşmasına katkı sağlayacaktır. Kullanılan yapışkanlar ve braketlerin temizlenmezse çürümelere sebep olduğu görülüyor. Yani burada suçlu aparatlar değil hastanın gerekli özveriyi gösterememesidir. Tüm sorunların çözümünde gerekli olan kural bakım göstermektir.

Tüm bireyler aynı müdahale yöntemlerini gerçekleştirmek zorunda değildir. Bireyden bireye gözlenen farklılıklar sebebiyle farklı yöntemler kullanılmaktadır. Muayene sürecinde gerekli adımlar izlenerek gerekli olan tedavi yöntemi ortaya konmuş olunacaktır.

Süreç içerisinde yapacağınız tüm etmenler tedavi sürecinize olumlu olumsuz katkı sağlayacaktır. Ortodontik tedavi 8 ay 2 yıl arasında değişiklik gösteren zaman dilimini kapsar. diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) zaman dilimiyle de ilişki içindedir.

Küçüklerin tedavisini beklemek için belli bir yaşı kriter almak doğru değildir. Çünkü önemli olan süreçte temizlik ve bakımı sağlayarak düzeni sağlamaktır. Küçüklerde pek çok diş sorunları görülebilir. Çocuklarda biberon çürükleri 1 yaşından itibaren oluşabiliyor ve bu sebeple muayeneler erken dönemde başlanarak çocuklar tedavi sürecine etkili bir biçimde hazırlanmalıdır. Süt dişlerinin dökülüp yeni dişlerinin geleceğini bilen veliler bazen çocuklardaki diş sorunlarını görmezden gelebilirler. Bu durumda gösterilen tutum hatalıdır. Çünkü çocuklarınıza gerekli bilinci eksik vermiş ve bazı sorunların oluşumuna katkı vermiş olursunuz.

Günde en az üç kere çocuklarınızın dişlerini temizlediğinden emin olun. Yediği besinlerin sağlıklı ağız yapısına destek olacak ürünlerden oluşmasına özen verin. Ayrıca çocukların plak kullanması da onlara yardımcı olmaktadır. Temizlik ve bakım sürecinde plakların takılıp çıkartılan yapıda olması büyük avantajlardan biridir.

Tellerin zorlanması çok sert cisimlerle darbe alması bazı hasarlara sebep olabilir. Bu durumda ufak hasarlar oluşmuşsa basit müdahaleler yapılarak düzeltilir ancak zorlanmalar fazlaysa tekrar takılması gerekir. Renklerin birbirinden farklı olması, metal-şeffaf olması tellerin dayanıklılığıyla ilgili bir faktör değildir. Her braketin kopma durumu gözlenebilir ancak  önemli olan renginden dolayı kopma durumunun görülmediğidir. Kopma ve hasar durumlarında sağlam olması ve ürünün  yapısı etkilidir. Ürünlerin yapısı, sağlamlığı diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) nı da büyük öneme sahiptir. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli fiyatları de değişikliklere açıktır.

Tedavinin başarısız olacağını, zaten belli zaman sonra eski konumlara geleceğini düşünen bireyler bulunmaktadır. Ancak bu durum söz konusu değildir. Tek sorun doktorun istediği aparatların kullanılmamasıdır. Eğer önem verirseniz doktorunuzu dinler ve gerekli adımları takip ederseniz, böyle bir durum olmayacaktır.Aparatların kullanımını sağlamak gerekmekte, hangi saatlerin yeterli olduğuna, ne kadar zaman zarfında kullanılmasının gerektiğine dikkat etmek gerekmektedir.

Süreçte doktorunuzun sizin diş yapınıza göre olacak olan ve size önerdiği seçenekleri değerlendirerek tercihlerinizi işbirliği içinde uzlaştırabilirsiniz. Her plak her hastaya has olarak tasarlanmaz. Hastanın özelliklerine hangisi en uygun ise onun tercih edilmesi büyük önem sağlayacaktır. Şeffaf plakların hangi hastaya ne şekilde takılması gerektiği konusu hakkında bazı bilgilendirme çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Şeffaf teller takıp çıkartılma özelliğine sahip olduğu için hastalarca kolayca kullanılır, temizliği de daha kolay yapılmaktadır bu durumlar da tellerin tercih edilme durumunu etkilemiş ve artışların olmasına katkı sağlamıştır. Burada şeffaf plaklar ile diğer şeffaf estetik braketler için farkları da belirtmek gerekmektedir. Şeffaf diş teli sürecinde braketler ve teller kullanılır. Şeffaf apareyler ise gözükmeyen tel kullanılmayan tedavi olarak ifade edilmektedir. İlk olarak ağız içindeki kalıplar çıkartılır. Şeffaf düzeltici plaklar da kullanılarak tedavi sürecinde işlevsel hale gelir. Burada da metal teller gibi aynı diş ve ağız sağlığını korumak amaçlı kurallara dikkat etmek gerekir.

Süreç içerisinde olası etmenleri indirmek amaçlı diş taşlarının oluşum durumuna da dikkat gerekir. Bu durumu azaltmak için de temizliğe ve bakıma gereken özeni vermek gerekmektedir.

Diş teli belirlenen bir dizi sıra içerisinde konumlandırılır. Bu işlem kısa bir sürecinde gerçekleştirilir. Daha sonraki aşamalarda ise tellerin sıkılması durumu sağlanır.  Diş teli nasıl takılır sorusundan sonra nasıl çıkartılır sorusuna da değinerek yazımızı bitirelim;

Tedavi süreci sona erdiğinde de diş teli çıkarılma işleminin yapılması gerekmektedir. Bu aşamada özel aparatlar tercih edilir. Üzerlerinde bulunan yapışkanların temizlenmesi gerekir. Temizleme ve çıkartma işlemi sırasında da herhangi bir acı ağrı belirtileri kişileri yıpratacak şekilde gözlenmez.

Tüm anlatılanların ışığında temizliğin önemini oldukça vurguladığımızı belirtelim. Ağız bakımı dikkatli yapılmadığı sürece aralarda diş taşları, besin artıkları kalır. Bunların temizlenmemesi süreçte zorlukları oluşturur. Diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) oluşacak olan ek müdahalelerle düzenlenmektedir. Diş teli fiyatları anlattığımız süreçte pek çok etmenden etkilenmektedir. Diş teli fiyatları 2019 yılında artış gösterse de doktorunuz ile yapacağınız düzenlemeler önemlidir. Diş teli fiyatları 2019 yılı değerlendirmelerine göre ödeme olanakları gelişmiştir. Özellikle görünmez diş teli ve şeffaf diş telinde fiyat artışları görülebilir ancak görünmez diş teli yetişkinlerce çok tercih edilmektedir. Diş teli fiyatları 2019 yılında ödeme olanaklarını geliştirmiştir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.