Görüntü
diş estetiği

Sağlıklı ve estetik olarak istenen bir görüntüyü kazanmak diş teli tedavi aşamalarının en büyük avantajları arasındadır. Tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar mevcuttur. Öncelik olarak özenli bir muayene süreci şarttır. Gerekli olan röntgen sonuçlarının analiz edilmesinden sonra çeşitli tedavi aşamalarından hangisinin uygulanarak daha etkili sonuçlar alınabilir olduğuna bakılmalıdır. Çapraşık dişlerin gerekli olacak olan konumlara gelebilmesinde etki sahibi olan diş teli süreci ile aynı zamanda kişilerin özgüvenlerinde artışlar olur.  Bu tedavi yöntemi birden fazla avantajı da içinde barındırmaktadır Bir diğer yararı ise diş temizliğini daha etkili bir biçimde yapılmasına yardımcı olabilmesinden kaynaklanır. Diş aralarına iyice nüfus ederek pislikleri temizlemede başarı kazandırır. Diş temizleme aşamalarında sorunlar meydana gelirse diş eti sorunlarının da meydana gelmesi beklenir. Ayrıca bu problemler de Peredontal isimi verilen çok önem arz eden diş eti ve kemik hastalıklarının meydana gelmesine sebebiyet verecektir. Ortodontik tedavi sürecinin devamı ile tüm vücut işlevlerinde iyileşme ve gelişme oluşturulmasına katkı sağlanır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları sürece başlamadan önce ortaya konularak olası faktörlerin de sürece dahil edilebileceği ifade edilmelidir. Diş teli fiyatları 2019 yılında çeşitli etmenlerden etkilenerek şekillenmektedir. Estetistiksel etmenler ise kişi için oldukça önem taşır. Estetik anlamda doyum sahibi olan bireyler mesleki ve sosyal hayatlarında özgüvenli oalcaklardır. Kişi yaşamının her anında rahatsız olmadan gülümseyebilecek ve böylelikle kendini olduğu gibi ifade edebilecektir. Bu tedavinin nasıl aşamalandırılması gerektiğine dair durumlardan, diş teli fiyatları 2019 yılında etkisi olacak olan ürünler ve yapılarından da söz etmek gerekir. Diş teli süreci beş aşamadan meydana gelen süreçtir. İlk adım muayene süreci ile başlar. Hastayla ilk görüşmenin yapılması sağlanmalıdır. Dişler ve ağız yapısı iyice incelenir. Muayene adımı da gerçekleştirildikten sonra teşhis ve tedavi saptaması için ek yöntemler de uygulanacak olan süreç ilerler. Tüm faktörlerin tek tek ele alınıp incelenmesi gerekir. İlerleyen aşamalarda uzman doktor gerekli olacak olan bilgileri aktarır. Her durumdan onu bilgi sahibi yapar. Bireye uygun olacak olan tedavi seçeneklerinin bilinmesi gerekir. Alternatif tedavi seçenekleri, tedavide oluşabilecek sorunlar, tedavi süresi ve tedavi sonrası, tedavinin hangi aşamalardan oluşarak ilerleyeceği en ayrıntılı biçimde ele alınarak incelenmelidir. Hasta bu adımda sürecin istenilen şekilde yürütülebilmesi, düzenlenebilmesi için aklına takılan sorunları doktoruna iletmiş olur. Doktorunuzla diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerinde durarak plan oluşturmada rol oynamalısınız. Diş teli fiyatları 2019 yılında değerlendirmeler fiyatlara etki edecek etmenlerce düzenlenmektedir.

Tedavi aşamalarına başlamadan önce bazı hazırlık gerektiren alanların tespit edilerek uygulanması önemlidir. Eğer diş etinde herhangi bir müdahale gerektirecek durum mevcutsa bu duruma gerekli çözüm önerileri getirilmeden tedavi sürecine başlamak süreci olumsuz sonuca götürmede önemlidir. Tüm adımların tamı tamına yerine getirilmesi gerekmektedir. Bilgilerin içeriği;  panoramik ve sefalometrik röntgen (bu röntgenler ile ağız ın iç kısımları ve ağız dışı olarak çene ve dişlerde herhangi bir çürük, kist veya tümör gibi göz ile  görülemeyen problemleri doktorun tedavi sürecine başlamadan önce görülmesini ve değerlendirmesini sağlar) doktor gerekli görürse periapikal filmler, fotoğraflar ve anamnez bilgi formudur.

Anamnez hasta hakkında tüm bilgileri bize sunan formdur. Daha önce geçirdiği hastalıkları, diş tedavi süreçleri hakkında bilgi sahibi olmamıza yardımcı olacak tüm bilgileri kapsamaktadır. Röntgenler ve fotoğraflar tek tek değerlendirerek aşamalandırmalar yapılmalıdır. Fotoğraflar bize süreç hakkında bilgi sunarlar, ilerleme ve gelişmeleri netleştirerek daha sağlıklı süreç oluşumuna katkı sağlarlar. Teşhis ve planlama aşamalarında ele alınan bilgiler doğrultusunda gerekli ortodonti tedavisi adımları da hastaya iletilir. Hastadaki problem durumlarının niteliğine ve kişisel farklılıklara göre hastalara farklı müdahaleler uygulanmaya özen gösterilmelidir. Bu yöntemlerin, diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) nı şekillendirmede etkisi mevcuttur. Hasta ve doktor eşgüdümle ortak amaca doğru hareket etmelidir. Hastanın istekleri ve beklentileri ile doktorun olmazsa olmazları arasında bağ kurulmalıdır. Bazı durumlarda doktor eğer süreç için uygun olduğunu belirtirse diş çekimi etmenine başvurabilir. Her birey için özel bir yöntem kurulumu mevcuttur. Tüm kontrol ve seçimlerin sonucunda artık diş teli takılma sırası gelir. Peki diş teli nasıl takılır?

  • İlk olarak dişler hijyenik ve ağız yapısı açısından uygun kuruluk seviyesine getirilir.
  • Ağızda rahat bir tedavi  sürecini ilerletmek adına  dudaklarını yanlara çekecek ekartör olarak isimlendirilen bir alet yardımı ile işlemlerin daha kolay gerçekleştirilmesi sağlanır. Aparatın yerleştirilme sebebi ön ve arka taraftaki dişlerin net bir biçimde gözükebilmesine yardımcı olmak adına bu aparat tercih edilebilir.
  • Bunun yanı sıra tedavi boyunca ağızdaki kuruluk oranını istenen düzeyde sağlamak için tükürüğü istenen seviyede tutacak aletler tercih edilir.  Braket adı verilen yapılar da telleri bir arada tutarak dişlerin istenen düzeyde olmasına yardımcı olur. Bu aparatı takma işleminde iki yöntem tercih edilir;
  1. Birincisi geleneksel yöntemdir. Bu yöntem ile materyal dişlere düzenli bir biçimde özenle bir yapıştırıcı ile yapıştırılır. Işınlar aracılığı ile sertleştirme işlemi yapılır. Etraftaki yapıştırıcı fazlılıkları silinip temizlenmeye çalışılır. Bu uygulama her diş için tek tek yapılmaya özen gösterilmelidir.
  2. İkinci yöntem indirekt yöntemi olarak ifade edilir. Bu yöntem aracılığıyla dolaylı yapıştırma yöntemi tercih edilir. Bu yöntem diğerine göre daha etkilidir. İşlem süresi daha kısa sürede tamamlanır.

Tedavinin ilk aşamalarında hastanın diş kalıp modeli alınır. Braketler bu modelin üzerine yapıştırılarak önceden hazır hale getirilmelidir. Belirli plaklar aracılığı ile işlem kısa sürede tamamlanmış olmaktadır. Braketler yapıştırılıp yeteri kadar sertleşince lastikler ile teller takılmaya başlanır. Bu işlemin ardından kişi dişlerinin üzerinde bir ağırlık hissedebilir. Bu ağrı ve dişlerinde hissedilen sıkılık dişleri doğru konuma hareket ettirmek için gerekli olacak olan kuvvetin olduğunu belirtir. Pek çok uygulamanın süreçte kullanılması esastır. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da yapılacak uygulamaların hanginin işlevsel olduğu konusundan etkilenmektedir.

Diş teli nasıl takılır sorusundan sonra nasıl dişler sabit yerinde kalır sorusunu açıklayarak süreci sonlandırmakta yarar var. Bu adımda pekiştirme işleminin yapılması durumu ortaya çıkar. Dişlerin istenen konumda kalması amaçlanmaktadır.

Ortodonti tedavisi sonlanmaya yakın doktorunuz gerekli olacak aparatı kullanmanızı önerecektir. Tüm adımlar eksiksiz yerine getirildiğinde artık sağlıklı bir ağız yapınız olacak ve gerekli uygulamaları atlamadığınız ortodontik süreci de korunmuş ve amacına ulaşmış olarak sonlandırmaya hazır olunacaktır.

Diş teli fiyatları tedavi sürecinde pek çok faktörün etkisiyle değişme gösterir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki en büyük faktör kullanılan malzemelerin yapısı ve içeriğidir.  Diş teli fiyatları 2019 yılında çeşitli etmenlerin etkisiyle artışlar gösterebilmektedir. Doktorunuz size gerekli yönlendirme ve desteklemeleri yapacaktır.

Günümüzde en çok tercihte olan çeşitler şeffaf diş teli ve görünmez diş teli olarak ifade etmek mümkündür. Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli yetişkinlerin en önemli ögesi durumundadır. Diş teli nasıl takılır sorusundan sonra hangi aparatlar kullanılır sorusu önem taşır. Şeffaf diş teli ve görünmez diş teli maliyeti yüksektir. Maliyetleri diş teli fiyatları 2019 yılı değerlendirmelerine uygun düzenlenmektedir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.