Görüntü
Ortodonti Tedavisi Ne Zaman Sonlanır?

Ortodonti tedavisi pek çok adımı içeren, doktor hasta etkileşimi ile zenginleşen bir tedavi sürecidir. Bu süreçte bireylerin pek çok adımı beraber ilerletmesi gerekmektedir. Bu adımların analizlerinin kurulması için tüm adımların iç içe ilerleme göstermesi gerekmektedir.

 

Diş teli tedavisine başvurmalı mıyım sorusunu soran kişiler bu süreç için gerekli adımları sağlamaktadır. Bu süreçte bireyler için önemli olan adımlar nelerdir sorusu fark edilerek buna uygun bir müdahale planı belirlenmektedir. 

 

Ortodonti Tedavisi Zorunlu Mudur?

Ortodonti tedavisi zorunlu olarak yapılması gereken bir tedavi değildir. Fakat bazı durumlarda ileri derecede çapraşıklıkların olması estetik görünümün yanında temiz bir ağız yapısının kurulmasına da engel olmaktadır. Düz bir bölgeyi temizlemek diğer çapraşık dişlere göre çok daha kolaydır. Bir diğer dikkat edilecek durum ise alt ve üst çenenin birbirine uyumsuz olması ve ağız kapanmalarının da bu durumdan ötürü gözlemlenememesidir. Ortodontik tedavi ile hem estetik bir gülüşe sahip olacak hem de sağlıklı bir ağız yapısını kurmuş olacaksınız.

 

Diş teli tedavisi ne kadar sürer diye düşünürseniz 1,5- 3 yıl aralığını değerlendirmek mümkündür. Her bireyin tedavi süreci birbirinden farklılık göstermektedir. Ek müdahaleler veya dişlerde gözlenen çapraşıklık düzenleri bireylerin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Sürece etki ederek tel kullanımını da değerlendirmenize yardımcı olmaktadır.

 

Ortodonti Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli tedavisi olarak bilinen ortodonti tedavisinde fiyatlar pek çok etmenin etkisi ile farklılaşmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile bireyler kendilerine uygun tedavi süreçlerini değerlendirmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde bireyler öncelikle gerekli süreç analizlerini sağlamalıdır. Muayene bulgularının değerlendirilmesi ile nasıl bir müdahaleye ihtiyaç olunacağı ele alınır. Bu plan doğrultusunda  diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri sağlanarak bireylerin ilerleme planları değerlendirilmiş olunmaktadır.

 

Sağlıklı Ağız Yapısı İçin Öneriler

Ağız ve diş sağlığında bireylerin gelişim göstermesi büyük önem kazanmaktadır. Diş teli ve ağız sağlığı ilişkisi bireylerin önemle üzerinde durduğu bir konu olmaktadır. Diş sağlığını korumak için bireylerin temizlik süreçlerine önem vermeleri, doktorunun sözlerine uyum sağlamaları gerekmektedir.


 

Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.