Görüntü
Diş Teli ile Çapraşık Dişlere Çözümler

Diş teli tedavisi ile bireylerin çapraşık dişlerine çözüm getirilmektedir. Bu çözüm süreçlerinde bireylerin üzerinde pek çok sorumluluk bulunmaktadır. Bu sorumluluklar günlük yaşamlarında ilerleme gösterebileceği basit adımları içermektedir. Bu basit görünen önemli adımlar bireylerin tedavi süreçlerinde büyük önem arz etmektedirler. Alpdent ile diş sağlığını korumak süreç için büyük önem taşımaktadır. Alpdent olarak biz gerekli müdahale adımlarını ilerletmekte, sürecinizi şekillendirmeniz için sizlere destek olmaktayız.

 

Neden Diş Teline İhtiyaç Vardır?

Çocuklar büyüdükçe gelişen ağız yapıları, 32 kalıcı dişlerini barındıracak gerekli alana izin verir. Bazen yüz kemik yapısındaki genetik ve anormallikler nedenleri ile dişlerinin aralarında önemli bir boşluk bırakarak iki veya daha fazla dişin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu durumda dişler kendilerine ait olan o konumlar yerine başka konumlarda yerleşerek çapraşık bir görünümün oluşmasına neden olurlar.

 

Diastema olarak bilinen bu durum, temel ağız fonksiyonunuzu etkileyebilir ve ayrıca bir veya daha fazla dişte olası diş kırıklarına yol açabilir. Aralıklı dişler ağızlarının önündeyse bu durum hem genç hem de yetişkin bireyler için bir sorun olarak ele alınır, düzenlenmesi için gerekli sürecin başlatılması gerekir. Diş teli tedavileri genel anlamda sağlıklı bir gülüş kazandırmak için amaçlanır. Ancak tek durum dişlerin yan yana dizilmesi, estetik olması değildir. Temizlik ve besinlerin öğütülmesinde diş yapıları önemli bir yere sahip olmaktadır. Dişlerin temizlenmesi çapraşıklıktan dolayı zorlaşabilmektedir. Bu durumda da diş yapılarında sorunlar ve çürümeler gözlemlenmektedir. Bu sorunların meydana gelmesi ile süreç daha karmaşık olabilmektedir. Ek olarak sindirim sorunlarına çözüm getirmek için besinlerin güzelce öğütülmesi gerekilmektedir. Yeterince dişlerin sağlıklı olmadığı ağızda ısırma ve koparma fonksiyonlarının da düzgün çalışmadığını görebiliriz. 

 

Diş Teli Fiyatları 2024 Düzenlemeleri

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde pek çok adım iç içe ilerlemektedir. Bu adımların başında sorunlar, müdahaleler, klinik ve ortodontist seçimi gelmektedir. Bu sürecin en önemli kişisi ortodontistiniz ve sizsiniz. Karşılıklı etkileşim ile süreç ilerleme göstermektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde de Alpdent olarak sizlere ödeme imkanlarınızı sunmaktayız.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.