Görüntü
Diş Teli Tercihini Etkileyen Faktörler

Diş ve ağız sağlığını korumada önemli bir faktör olan diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilen bir tedavi sürecini temsil etmektedir. Bu tedavi sürecinde bireylerin bilgilendirilerek süreç analizlerini kurmasına destek sunulması gerekmektedir. Pek çok birey gerekli destek süreçleri ile diş ve ağız sağlığına bakım vermektedir. Alanında uzman ortodontistlerin desteği ile süreç istediğiniz düzeyde adım adım ilerletilebilmektedir. Pek çok kişi diş teli tedavi sürecinde yeterli bilgiyi alarak sürecini şekillendirmek istemektedir. Bu durumda ele alınacak bilgiler önem taşımaktadır.

Diş teli tedavisi uygulama süreci, diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları 2024 yılını etkileyen etmenler gibi başlıklar bireylerin süreç için önem verdiği noktalar olmaktadır.

Diş Teli Tedavisi Nedir?

Diş teli tedavisi braket adı verilen yapıların dişlere konumlandırılması ile oluşturulmaktadır. Ağız ve diş sağlığı süreçlerinde bireylerin braket yapıları hakkında bilgi alması gerekir. Braketlerin özelliklerini bilmek onlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak bireylerin tedavi süreci için önemlidir. Braketler küçük kare yapılardır ve dişlerin üzerinde konumlanır. Braketlerin görevleri ise dişlerin kendilerine ait olan, uygun konumlara doğru yavaş yavaş hareket ettirmektir. Braket türleri değiştikçe diş teli fiyatları da değişmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde bireylerin hangi braket türünü seçtiğine dikkat etmek gerekmektedir. Metal, şeffaf veya lingual gibi türlere sahip olan braketlerden ilk çıkan metal türler iken günümüzde şeffaf türler oldukça yaygın olmaktadır.

Diş Telini Nasıl Seçeriz?

Diş telini seçmek bireylerin kendi kişisel tercihleri ve alan uzmanlarının destekleriyle gerçekleşir. Eğer estetik görünümü çok önemsiyorsanız bu durumda şeffaf tellere yönelebilirsiniz. Görünümü metal tellere göre daha az olan şeffaf telllerin yanı sıra lingual tipi braketler de görünüm bakımından bizlere farklı bir seçene sunmaktadır. Lingual tipi braketlerde diş telleri dişin arkasında yer alır. Böylece dişlerin arkasında görünme ihtimali de çok azdır. Temizlenmesi ve bakımı hakkında da dikkatli olmak gerekmektedir. Arka kısımda olduğundan ötürü temizlenmesi biraz zorlayıcı olabilmektedir.

Diş sağlığını koruma yolları pek çok şekilde olsa da diş teli tedavisi diş ve ağız sağlığını geliştiren, zararı olmayan bir tedavidir. Diş teli bakımı ve braketlerin seçimi hakkında detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Alpdent ile Diş Teli Fiyatları

Dt Emre Aldoğan 23-04-2020

Alpdent olarak müşterilerimizin olanaklarına önem vererek süreçte onların karşılacağı durumlara uygun plan oluşturmaya önem vermekteyiz. Süreçte önemli olan durumları da sizler için toplayarak açıklad

Devamı

Diş Teli Fiyatları Düzenlenmesi

Dt Emre Aldoğan 06-12-2021

Diş teli tedavileri insanların sağlıklı bir ağız yapısı oluşturmaları için gerekli tedavi yöntemlerini sunmaktadır. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere gerekli tedavi adımlarını sunmaktayız. Diş teli

Devamı

Diş Muayenesinin Önemi Nedir?

Dt Emre Aldoğan 07-07-2020

Ağız ve diş sağlığını korumak, gerekli süreci yönlendirmek sağlıklı bir vücuda sahip olmak için oldukça önemlidir. Gerekli süreci değerlendirerek ilerleme göstermek amaca etkili bir şekilde ulaşmada o

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.