Görüntü
Diş Teli Kaç Ayda Bir Sıkılır?

Diş teli kullanan bireyler hem süreç için çok hevesliyken hem de bu süreçte zorlanabileceği noktaları düşünerek kaygılanabilir. Bu durum bireyler için çok önemli bir noktayı temsil etmektedir. Kişilerin ele aldığı durumların başında diş teli kullanırken nelere dikkat etmeliyim? gelmektedir. Diş teli kullanımı ihtiyaç mıdır? sorusu da bireyler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bu sorunun cevabı ise eğer çapraşık dişlere sahipseniz ve etkili temizlik, sindirim sistemlerinizi yerine getirmek istiyorsanız evet ihtiyaçtır olmaktadır. Bireyin işlevselliği ve bu sürece etki eden etmenler incelenerek ortodontistiniz tarafından tedavi planı ihtiyacınız varsa yapılabilmektedir. Yapılan muayeneler ışığında da diş teli fiyatları hakkında değerlendirmeler sizlere sunulmaktadır. Pek çok birey bu açıdan ele aldığında da gerekli düzenleme sistemlerini incelemektedir.

 

 

Diş Teli Kontrolleri Ne Zaman Olur?

Diş teli bakım süreçlerinde bireylerin gerekli bakım sistemlerini ele alarak düzenleme sağlamasını beklemekteyiz. Ortodontistler gerekli muayene süreçlerinin ardından ihtiyacınız olan durumları sizlere sunarak gelişim süreçlerinizi değerlendirmektedir. Pek çok birey bu bağlamda düzenleme sistemlerini yaparak sürecini adım adım istenen sonuca doğru ilerletmeye çalışmaktadır. Ortodontistiniz diş telinizi ilk taktıktan bir süre sonra alışma sürecinin ardından rutin kontrollere başlayacaktır. Bu kontrollerde ağız sağlığınızı kontrol edecek, var olan sorunları ele alarak düzenlemeler sunacak ve sistemsel ilerleme sağlanacaktır. Braket adı verilen küçük yapıların diş üzerine konumlanması ile dişler istenen düzeyde hareket etmektedir. Bu hareket çapraşık dişlerin düzelmesine yardımcı olmaktadır. Diş teli fiyatları da bu bağlamda gerekli olan durumları bizlere sunmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 yılındaki düzenlemelerde bu bağlama dikkat edilmektedir.

Ağız ve diş sağlığında bireylerin temizlik süreçlerine dikkat etmesi var olan sistemin daha iyi gitmesine yardımcı olur. Örneğin bireylerin ağzında ek çürüme olması hem süreç içinde bir sorun oluşturacağı gibi hem de diş teli fiyatları 2025 içindeki değerlendirme süreçlerine ek bir durum olarak karşımıza çıkar. Var olan sorunlar maliyeti arttırabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü ortodontistinizin gerekli bilgilendirmeleri ve yapılacakları size sunması oldukça önemli bir konu olmaktadır.

 

Diş Telini Nasıl Temizleriz?

Diş teli temizliği oldukça basit ama sistemli bir yapıyı içermektedir. Bireylerin gerekli aparatlar yardımı ile braket kenarlarını temizlemesi, diş ipi ve gargara kullanması ile ağız içi temizliğe dikkat edilmiş olunmaktadır. Bu durumların dışında ortodontistinizin size önerdiği ürünleri tercih etmeniz oldukça avantajlı olmaktadır. Bireylerin bu bakım sistemlerini ele alması ile süreç daha iyi ilerleme gösterir.

 Diş teli fiyatları ve gerekli bakım süreçleri hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Teli Kullanırken Dikkat

Dt Emre Aldoğan 13-11-2020

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı gelişim ve ağız sağlığı kurmasında büyük önem taşımaktadır. Alanında uzman ortodontistler tarafından dişlerinizin muayenesi yapılmakta ve gerekli durum analizleri

Devamı

Hangi Braket Bana Uygun?

Dt Emre Aldoğan 21-03-2020

Diş teli günümüzde en çok tercih edilen tedavi ürünleri arasında yer almaktadır. Bilinmesi gerekli olan pek çok durumu da içerisinde barındırmaktadır. Yazımızda braket türlerinin neler olduğuna ve bu

Devamı

Sağlıklı Ben = Diş Teli

Dt Emre Aldoğan 20-06-2019

Günlük yaşantımızda bizden beklenen pek çok görev ve sorumlulukları yerine getirmek zor gibi görünse de aslında oldukça basit bir yolla hallolunabilir. Sizce bu durumu sağlamanın en etkili yolu nedir?

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.