Ortodonti tedavisinin avantajlarının yanında bireyler dezavantaj olarak düşündüğü pek çok faktörü işlem içerisine katmaktadır. Bu durumlar hakkında yanlış bilgilendirmelere sahip olarak sürecini de olumsuz etkilemektedir.
Alpdent olarak sizlere sunduğumuz imkanlar ile sağlıklı bilgilendirmeler yapmakta, sürecinizi sağlıklı bir şekilde ilerletmenize katkı sunmaktayız.
Ortodonti tedavisinde pek çok etmen iç içe yer almaktadır. Bu etmenlerin temel amacı sizleri sağlıklı bir ağız yapısına kavuşturmaktır. Süreç boyunca bireyler pek çok kaygı duyabilmektedir. Diş teli fiyatları nasıl değerlendirir? Diş teli takarken acır mı? Ağrı yaşar mıyım? Gibi sorular ile düşüncelere dalar, kimi zaman da süreci başlatmaktan çekinirler. Bu noktada önem arz eden durum ise doğru ve ayrıntılı bilgilendirilmektir.
Konumlanma problemlerine çözüm getiren diş teli tedavisinde dönemsel özellikler ve bireysel muayeneler sonucunda konumlanma problemlerine farklı yaklaşımlar gelebilmektedir. Çocukluk döneminde konumlanma problemlerine plaklar da yardımcı olabilmektedir. Bu durumda çocuğun sorununun ayrıntılı olarak değerlendirilmesi şarttır. Düzenlemeler imkan verdiğinde bu durumu da ele almak mümkündür. Diş teli tedavisi ile de bu soruna çözüm getirilirken ek durumlara da değinmek önemlidir.
Diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok etmence şekilenmeler mevcuttur. Bireysel temellerle düzenlenen diş teli fiyatları ile Alpdent olarak ayrıntılı muayene adımlarını gerçekleştirmekteyiz. Ayrıntılı muayene sürecinde bireylerin konunlanma problemlerine destek olmak ve çözümlenmek en önemli adımdır.
Kullanılan ürünler ağız ve diş sağlığına uygun koşullar gözetilerek üretilmektedir. Ürün nitelikleri ek sorunlar oluşturmamak adına önem taşımaktadır. Diş teli fiyatları da bu bağlamdan etkilenerek düzenlenmektedir.
Temizlik süreci diş teli fiyatları üzerinde büyük önem kazanmaktadır. Diş teli fiyatları süreç içinde oluşacak ek problemlerden etkilenir ve bu durumu başında çürükler, iltihaplanmalar taşımaktadır. Kullandığınız özel malzemeler ile temizlik işlemlerini uygun biçimde gerçekleştirmek sizlere işlemlerinizde kolaylık sağlarken, diş teli fiyatları üzerinde de etki sahibi olacaktır.
İstediğiniz sağlıklı görünüme Alpdent ile erişmeniz mümkün olmaktadır.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.