Görüntü
Diş Teli Tedavi Süreçlerini Kim Uygular?

Diş teli tedavileri bireyin sağlıklı gelişimi için önemli bir yer tutmaktadır. Bu süreçte bireylerin hem tedavi süreci hem de sonucu hakkında kaygıları, merakları olabilmektedir. Örneğin diş telim ne zaman çıkacak? Nasıl diş teli tedavisi sürdürebilirim? gibi sorular ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu durumda gerekli tedavi biçimlerini ilerletmek için doğru bilgilendirmelere ihtiyacımız vardır. Alanında uzman ekibimiz olan Alpdent ile sizlere gerekli tedavi süreçlerini sunmaktayız. 

 

Diş teli tedavi aşamaları alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilmektedir. Ortodontistler bireylerin tedavi süreçlerini tamamlaması için onlara yön vererek süreçlerini düzenlemektedir. Her bireyin tedavi ve müdahale adımları birbirinden farklılık göstermektedir. Bu nedenle her bireye özel tedavi süreci planlanmış olunacaktır. Alpdent olarak sizlere gerekli bu tedavi süreçlerine uygun fırsatları sunmuş olacağız. Gerekli süreç akışı hakkında sizlere de önemli bilgilendirmeleri sunmaktayız.

 

Diş Teli Tedavileri Hakkında

Diş teli tedavileri bireylerin sağlıklı ve estetik gülüşü kazanması için önemli bir adımdır. Bu süreçte gerekli müdahaleler sağlanarak bireylerin tedavi süreçlerini ilerletmek gerekir. Bu adımda bireylerin sağlıklı gelişimlerini düzenlemek adına pek çok adım ön plana alınmalıdır. Hangi tedaviler uygulanacak? Ek sorunlar var mı? Diş teli tedavilerinde gerekli süreç analizi nasıl sağlanır? gibi adımların ilerletilmesi gerekmektedir. 

 

Diş teli kullanımı braketler aracılığı ile gerçekleşmektedir. Bireylerin kullandığı braketler dişlerin uygun konumlarına doğru yavaş yavaş ilerleme sağlaması için gereklidir. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere gerekli süreç adımlarını kurmanız için destek olmaktayız. Braket kullanımında hangi braketi seçmeliyim? sorusu ön plana alınmaktadır. Lingual telleri kullanmalı mıyım gibi bir soru ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Her braket türü kendine özgü düzenleri ile dikkat çekmektedir. Braketlerin kullanımı ile dişleriniz kendilerine ait uygun konumlara doğru hareket edecektir. Bu braketler metal, şeffaf ve lingual türler olarak değişmektedir. Metal türler ilk çıkan ve üretimi sağlanan türler arasında yer almaktadır. Bu türler içerisinde şeffaf teller metallerin görünümlerine katkı sunmak için geliştirilmiştir. Öncelikle bu süreci değerlendirmeli ve size uygun braket hangisi incelemelisiniz.

 

Alpdent olarak süreç analizlerini sağlayarak sizlere gerekli süreç akışlarını kurabiliriz.


Share:

Diş Teli Tarihçesi

Dt Emre Aldoğan 01-08-2019

Diş teli tedavisi dişlerin istenen konumlara gelmesine olanak veren, telleri ve dişlerin hareketini kullanarak istenen konumlara hareketini amaçlayan tedavi türü olarak ifade edilebilmektedir. Bu duru

Devamı

Diş Telinin Kişiye Katkıları

Dt Emre Aldoğan 18-07-2023

Diş teli tedavisinde bireylerin bakım süreçlerine verdikleri önem ve destek süreç boyunca önem taşımaktadır. Pek çok birey diş teli tedavisi ile sağlıklı diş yapısına kavuşmaktadır. Bireylerin gerekli

Devamı

Ortodonti tedavisinde güncel yaklaşımlar

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi; dişlerdeki konum bozukluklarını çapraşıklıkları ayrıklıkları düzeltil aynı zamanda alt ve üst dişlerin birbirlerine daha iyi temas etmesini sağlayarak dişlere daha güzel bür görünü

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.