Diş teli tedavisinde bireyler pek çok adıma dikkat ederek süreçlerini ilerletmek durumundadır. Bu adımların başında braket seçimi ve bakımı gelmektedir. En çok sorulan ve kaygı duyulan durum ise diş teli paslanır mı? durumudur. Diş telleri braket denilen küçük kare yapılar aracılığı ile birbirine bağlanmaktadır.
Sağlıklı ağız yapısını sağlamada diş teli önemli bir konumdadır. Diş teli kullanımı ile süreç içerisinde önemli noktalar ile ilerleme gösterdiğinde oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Bu noktada diş teli fiyatları, braket türleri ve ağız bakımı önemle üzerinde durulması gereken durumlardandır.
Ortodonti tedavisinde diş temizliğinin adımları sırayla izlenmeli ve düzen sağlanmalıdır. Oluşturulacak olan müdahale adımlarının birbirini tamamlayıcı nitelikte olmasına önem verilmelidir.
Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri ile düzenlenen etmenler süreçte önemli rol oynamaktadır. Diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok adım ile şekillenmektedir. Uygulanacak klinikler, alanında uzman doktorlar ve bireylerin getirdiği problem durumu ile diş teli fiyatları üzerinde şekillenmeler sağlanmaktadır.
Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere destek sunmakta, diş teli fiyatları üzerinde değerlendirmeler yaparak ödeme imkanları düzenlemekteyiz.
Diş teli tedavisinde “Diş temizliğim yeterli mi?” diye düşünen pek çok birey mevcuttur. Tedavi sürecinde gerekli adımların takibinin yapılması ile sağlığınız korunmuş olunmaktadır.
- Diş ipi kullanımı
- Ağız gargaralarının kullanımı
-Özel diş fırçalarının tercih edilmesi ile süreç ilerlenebilmektedir.
Hangi ürünü ne oranla kullanmış olacağınız doktorunuz tarafından belirlenmektedir. Bu durumların analizi ile istenen temiz ve sağlıklı ağız yapınıza kavuşabilmektesiniz.
Braketler küçük kare yapılardır. Bu yapıların kenar kısımlarının etkili bir şekilde temizlenmesi önemlidir. Temizlenmediği durumlarda kenarlarda besin birikmesi yapabilir. Yapılan bu birikimler zamanla çürümelere dönebilmektedir. Alt kısımlarına besin girmemekte, bu durumda da çürümeler ortaya çıkmamaktadır.
Yapılan tüm bu açıklamalar aslında alanında uzman bir doktor ve istekli, sorumluluk alan bir bireyin tedavi sürecinin istenen şekilde ilerleyeceğini bizlere göstermektedir.
Alpdent olarak tüm aşamalarda sizlere gerekli desteği sunmaktayız.
Ortodonti tedavi sürecinde bireyler pek çok etmenden şekillenerek sürecini ilerletmektedirler. Önemli olan adımların ve etmenlerin belirlenerek sürecin planlanabilmesidir. Ortodonti Sürecinde Çevre
Diş teli tedavi sürecinde pek çok etmen ön plana alınarak ilerleme sağlanmaktadır. Bu adımların önemli bir kısmını da tedavi sürecinde kullanılan braket türleri oluşturmaktadır. Braketler bireylerin k
Diş teli; dişlerdeki konumlanma sorunlarına etkili çözüm bularak günümüzde yetişkinlerce de tercihinin fazla olduğu tedavi yöntemlerindendir. Günümüzde tellerin pek çok çeşidi meydana çıkmış, üretimin
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.