Diş teli tedavi sürecinde amaç sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmaktır. Alanında uzman ekibimiz ile Alpdent olarak sizlere gerekli süreç yönetimlerini sağlamaktayız. Bu süreçte ağzınızın sağlıklı bir yapıda olmasına, gerekli bakım ve özeni görmenize destek vermekteyiz. Tüm durum analizlerinin sağlanarak ilerleme gösterilmesi için bireylerin kaygılarını dinlemek ve çözüm önerileri ile onların işlemlerinin sağlıklı bir şekilde ilerletilmesine destek olunması gerekmektedir. Örneğin; diş teli nedir? diş teli tedavisi nasıl ilerletilir? diş teli diğer dişlerime zarar verir mi? Braketlerim çıkarken dişlerim zarar görür mü? gibi sorular mevcut ise bu soruların ayrıntılı bir şekilde ele alınması ile sürecin değerlendirilmesi gerekir.
Braketler küçük kare yapılar olarak dişlerin üzerinde konumlanan yapılardır. Bu yapılar dişlerin üzerinde yer alarak onların hareketlerinin istenen konuma doğru hafif hafif ilerlemesine katkı sağlamaktadır. Alpdent ile ortodonti tedavisi süreci tüm bu adımların iç içe ele alınarak düzenlenmesi ile işlemlenmektedir. Braket türleri tedavi sürecinde hem estetik anlamda hem de maliyet anlamında ele alınmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ile süreç düzenlenmektedir. Alpdent olarak bireye özgü diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini sağlamaktayız.
Braket temizliği diş teli tedavi sürecinde büyük önem taşımaktadır. Bireyler diş teli tedavisinde temizlik adımlarını doktorunun dediği şekilde ilerleterek sürecini tamamlamaları gerekmektedir. Bu sayede bireyler gerekli olan noktalara dikkat etmiş, herhangi olası bir sorunu da söndürmüş olacaklardır. Eğer braketler iyi temizlenmez ise braket kenarlarında besin birikmeleri olabilmektedir. Bu besin birikmeleri nedeni ile de bireylerin dişlerinde zamanla renk değişimi gözlemlenebilir. Daha kirli ve sarımsı renkler braket kenarlarında gözlemlenebilmektedir. Bu birikimler zamanla temizlenmez ise kahverengi renge dönen kalıcı lekeleri de meydana getirmektedir. Bu durumun düzenlenmesi ve durumun ilerletilmesi gerekilmektedir.
Braket temizliği her ürün ile sağlanamaz. Doktorunuzun onay verdiği ürünleri tercih ederek süreci yapılandırmanız gerekmektedir. Diş ipleri, gargaralar ve özel temizlik aletleri ile süreci ilerletmeniz diş sağlığınız açısından önem arz edecektir. Braketler çıkarılırken diğer dişlerim zarar görür mü sorusunu ele alırsak böyle bir durum mümkün değildir. Alanında uzman ekibimiz ile Alpdent olarak titizlikle işlemlerimizi sürdürmekteyiz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.