Ağız yapımızda pek çok sorunlar ile karşılaşabilmemiz mümkündür. Sosyal yaşamımızı ve gündelik hayatımızı büyük ölçüde etkileme gücü olan bu sorunların pek çok çözümü de mevcuttur. Alpdent olarak sunduğumuz ağız ve diş sağlığı hizmetleri ile sizlerin destekçisi olmaktayız.
Pek çok nedenden ötürü ortaya çıkabilen ağrıların hekim tarafından incelenerek muayene bulgularına uygun düzenlemelerin getirilmesi önemlidir. Tedavi edilmeyen diş ağrıları zamanla ilerleme göstererek farklı ve büyük boyutlarda sorunlara da sebebiyet verebilmektedir.
Hayır. Her diş ağrısının altında çürüme olmamaktadır. Diş hassasiyetleri nedeni ile sıcak soğuk besin tüketimleri de eklenerek dişlerde ağrılar oluşabilmektedir. Ek müdahalelerin, beslenme düzeninin, macunların ağrılara etkileri olumlu yönde olabilmektedir. Sorunun ana kaynağının belirlenmesi ve doğru müdahale ile çözümlenmesi gereklidir.
Bir diğer ek ağrı sebebi de septal ağrı olarak adlandırılan yemek artıklarının arka dişlere saptanması ile ortaya çıkan baskı ağrısı olmaktadır. Yeterince iyi temizlenemeyen dişlerde yemek artıkları diş etlerine baskı yapabilmekte, bu durumda da ağrı oluşumu gözlenebilmektedir.
Dişlerin çapraşık yapıda olması kolay temizlenmesinin önüne geçmektedir. Dişlerin uygun konumlarında yer alması ile sağlıklı ve etkili temizlik yapılabilmekte, süreç istenen adımlarla ilerletilebilmektedir. Ortodonti tedavisi bu noktada öne çıkmaktadır. Bireylerin uygun diş teli seçimi ile süreçlerini ilerletebilmesi en büyük hedefleridir. Peki diş teli nedir?
Diş teli kullanımı ile istenen konumlarda dişler yer almakta ve her diş tek tek temizlenme imkanı elde etmektedir. Bu sebep ile bireyler metal, şeffaf veya lingual tellerden seçim yaparak ilerleme gösterebilmektedir. Braket türü nasıl seçilir sorusunu düşünen bireyler için Alpdent olarak sizlere gerekli bilgilendirmeleri sunmaktayız. Diş teli fiyatları da süreç içerisinde en çok karşımıza çıkan etmenler arasındadır. Kullandığınız braket türü ve ek müdahale etmenleri ile diş teli fiyatları ortaya konulmaktadır. Belirlenen diş teli fiyatları ile Alpdent olarak sizlere uygun ödeme imkanları sunmaktayız.
Diş teli fiyatları bireylerin getirdiği bireysel muayene bulguları neticesinde belirlenmektedir. Doktorunuzun diş teli fiyatları belirlenmesinde ilk olarak getirdiğiniz problem durumunu inceleyerek oluşacak olan durumları değerlendirmesi önemlidir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.