Görüntü
Diş Bakımında Tel Tedavisi

Diş teli, çapraşık dişlerin görünümünü düzenlemek, estetik bir görünüm kazandırmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bireyler bakım sistemleri hakkında bilgi sahibi olup düzenleme yaparak diş teli tedavisinden faydalanabilmektedirler. Diş teli ve bakım süreçlerine dikkat edilmesi süreç boyunca oldukça önem taşımaktadır. Bu durum hem ortodontistler hem de bireyler için oldukça önem taşımaktadır. Süreç analizi her iki tarafın da görev ve sorumluluklarını alması ile ilerletilmektedir.

Diş teli bakım süreçlerinde dikkat edilecek önemli konuların başında bireysel müdahale programının oluşturulması gelmektedir. Bireylerin dikkatli bir şekilde süreç analizlerini sağlamak adına muayene aşamalarının etkin bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Diş teli tedavisinde bireyin var olan sorun tespiti yapılarak en etkin hangi tedavi aşaması ile ilerletileceği belirlenmektedir. Bu noktada bireyin istekleri ve ihtiyaçları bir arada incelenerek düzenlenmektedir.

Diş teli tedavi sürecinde diş teli fiyatları önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Diş teli fiyatları diş teli türü başta olmak üzere bireye özgü planlanan tedavi sürecince değerlendirilmektedir. Bu noktaların bilinmesi de tedavi süreci boyunca ele alıncak adımların şekillenmesinde etkili olmaktadır. Basit adımların düzenli bir şekilde kontrol edilmesi diş teli tedavisi için oldukça önemlidir. Diş teli tedavi sürecinde önemli noktaları biraz daha detaylı inceleyelim.

 

 

Neden Diş Teli Kullanmalıyım?

Diş teli tedavisinde bireyler estetik bir görünüm kazanmayı amaçlamaktadır. Ancak bireylerin ek olarak vücut gelişimi ve sağlığı için de diş teli tedavisine ihtiyacı olmaktadır. Örneğin diş teli kullanımı ile dişlerin çapraşık görünümünün azalmasının önemli bir sonucu dişlerin kendi konumlarında olması, kolay temizlenmesidir. Besin artıkları çapraşık görünümler arasında kalmaz ve düzgün bir şekilde temizlenebilmektedir. Bu durumda ağızda koku oluşumu, çürük oluşumu gibi durumların da önüne geçilmiş olunmaktadır.

Dişlerin kendi konumlarında olması ayrıca besinlerin daha kolay öğütülme imkanını verir. Düzgün ve kendilerine ait konumda olan dişler besinleri öğüterek sindirim sistemine de destek verirler. Bu noktalardan da anlaşıldığı gibi diş teli tedavisi estetik görünümün ötesinde önem taşımaktadır. Ağız ve diş sağlığında diş telinin önemi oldukça belirgindir.



 

Diş Teli Tedavisinde Fiyatlar

Diş teli tedavi sürecinde diş teli fiyatları da önemli bir konumda olmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmelerinde bireylerin benimsediği ve istediği diş teli türünün etkili olduğu görülmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılındaki düzenlemeler bireyin istediği tedavi şeklinden, kişinin sorunlarından, uzmanın alanındaki yetkinliğinden ve bulunan klinik özelliklerinden etkilenerek şekillenmektedir. 

Diş teli bakımı hakkında bilgi almak ve düzenlemeler sağlamak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Teli Tedavi Sürecinde Gerekli Olacak Olan Faktörler

Dt Emre Aldoğan 12-10-2019

Diş teli tedavisinin meydana gelmesinde etki sahibi olan etmenlere bakıldığında çevresel ve genetik faktörler en başta karşımıza çıkarlar. Genetik etmenlerden daha baskın olarak çevresel etmenler ön p

Devamı

Ağız Sağlığı ve Diş Teli

Dt Emre Aldoğan 23-05-2020

Ağız ve diş sağlığı bireylerin en çok önemsediği ve üzerinde durduğu önemli noktalardan bir tanesidir. Süreç boyunca önemli olan etmenlerden birisi olmakla beraber ortodonti sürecinin temel taşıdır.

Devamı

Diş Teli Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar

Dt Emre Aldoğan 09-08-2024

Diş teli (ortodonti) tedavi süreci her bireyin farklı kişilik özelliklerinden ötürü farklı noktalarda değişiklikler gösterir. Kişiler yeni bir sürece başlarlar. Bu süreçte beklemedikleri, öngöremediği

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.