Diş teli tedavisinde plak kullanımı oldukça bilinen bir durumdur. Peki plak neden kullanılır? Diş teli ve plak aynı amaca hizmet eder mi? Plak ücretleri nelerdir? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? gibi sorular bireylerin hem maddi hem de manevi olarak karmaşa yaşamasına neden olabilmektedir. Bu doğrultuda diş telinden sonra plak kullanımı konusu başta olmak üzere diş plağı avantajları ve kullanıldığı yerlere değinilmesi gerekmektedir.
Her birey diş teli kullanabilir mi? sorusu pek çok bireyi düşündürtmektedir. Evet her birey kendi isteği ve muayene sonuçları ile ele alındığında diş teli kullanabilir. Alanında uzman olan ortodontistlerin katkıları ile bireyler kendilerine uygun diş teli tedavi sürecine başvurabilmektedir. Şeffaf, metal, lingual veya damon yapıda olan braketlerin seçimi ile bireye özel diş teli tedavisi başlanabilmektedir.
Braket seçimi diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerini ve bireyin tedavi sürecine olan bağlılığını etkilemektedir. Kullanılan ürünün niteliği, kalitesi, üretim stokları gibi bilgiler sonucunda diş teli fiyatları 2024 değerlendirilmeleri düzenlenmektedir. Alpdent olarak sizlerin bütçesine uygun diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini sağlamaktayız. Fiyatlar üzerinde uygun ödeme koşullarını kurabilmekteyiz.
Ek olarak bireyler özellikle yetişkinler estetik anlamda pek çok kaygı yaşamakta ve bu kaygılar nedeni ile tedavi sürecine başvururken de kararsız kalabilmektedir. Metal türler hala geçerliliğini ve etkililiğini korumakla beraber yeni üretime geçilen şeffaf türler ile daha rahat bir gülümseme sağlayabileceksiniz. Metale oranla çok daha az ağız içinde görünürlüğü bulunmaktadır.
Lingual braketler ile görünüm etmeninizi tamamen ortadan kaldırmış olacaksınız. Çünkü lingual teller dişlerin arka kısımlarında bulunmaktadır. Bu durumda direkt gözle gözlemleme durumu da ortadan kalkmış olmaktadır. Lingual teller pek çok avantajı barındırırken arkada bulunması dilde yara oluşumuna neden olabileceğinden ötürü de sorunları getirebilmektedir. İyi değerlendirilmeli ve öncelik sıralaması yapılmalıdır.
Diş teli tedavisinin sonlarına doğru doktorunuz sizlere uygun bir plak verecektir. Artık konuma ulaşan dişleriniz plaklar ile uygun konumlarına kalıcılık sağlayacaktır.
Alpdent ile iletişime geçerek sizlere uygun olan diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri, ödeme koşulları ve tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.