Görüntü
Diş Teli Ne Zaman Uygulanır?

Ortodonti yani diş teli tedavisi, pek çok adımları içeren dişleri uygun konumlara doğru hareket ettirerek sağlıklı gülüşleri oluşturmaya çalışan bir tedavidir. Diş teli tedavisinde birbirinden farklı braketler kullanılır. Küçük kare yapılar olarak bilinen braketlerin amacı dişleri hareket ettirmek ve çapraşık görünümü düzenlemektir. Braketlerin çeşitleri farklılık gösterir. Metal, şeffaf, lingual gibi türleri olan braketlerin türlerinin değişmesi diş teli fiyatları etmenini de etkilemektedir. Diş teli fiyatları bireye özgü olarak hazırlanan muayene süreçleri, diş teli seçimi gibi durumlardan etkilenerek düzenlenir. Diş teli bakımı ve diş teli fiyatları üzerindeki etmenleri detaylı incelemek için okumaya devam ediniz.

fırça, diş fırçası, alet, ağız temizliği içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Diş Teli Nasıl Takılır?

            Diş teli alanında uzman ortodontistler tarafından takılmaktadır. Diş hekimleri özel bir uzmanlık geliştirerek ortodontist olur. Her diş hekimi diş teli tedavisini uygulayamamaktadır. Diş teli tedavisi detaylı bir şekilde öğrenilip uygulanması gereken, bireye özgü değişen özel bir uzmanlık alanıdır. Braket yapılarının bireyin ihtiyacına göre seçilmesi gerekir. Bazı bireyler çok estetik kaygısı duyarken bazı bireylerin böyle bir sorunu olmayabilir. Yetişkinlikten çocukluğa pek çok dönemde bireyler farklı braket türlerini tercih edebilir. Bu bireysel farklılıklar diş teli fiyatları 2024 yılındaki düzenlemeleri de etkilemektedir. Uygulanacak diş teli türü, alanında uzman ortodontist, tek veya çift çene uygulaması tedavi sürecinde diş teli fiyatları 2024 yılının düzenlenmesinde etkilidir. Hangi klinikte diş teli tedavisi yaptırılırsorusu bireyler tarafından çokça düşünülmektedir. Klinik seçiminde bu klinikteki uzmanın alan uzmanlığı, klinikte tedavi süreci için gereken materyallerin bulunma oranı önemli bir kriterdir. 

diş, yakın çekim, organ, dudak içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Kimler Diş Teli Kullanmalıdır?

            Bireyler diş teli tedavisi için herhangi bir yaş oranının olup olmadığını merak etmektedir. Çocuk veya yetişkin hangi yaş döneminde olursa olsun bireye gerekli muayeneler sağlanılır. Bu muayeneler sonucunda var olan diş yapısı, çapraşıklık düzeyi belirlenir ve diş teli tedavisine ihtiyacı var ise uygulanır. Diş teli kullanma ihtiyacınızı ortodontistiniz sizlere sunmaktadır. Bu değerlendirmeler ile tedavi sürecinizi şekillendirebilirsiniz. Eğer süt dişleriniz çıktı ve kalıcı dişleriniz geldi ise tedavi sürecine başlanabilir.

            Diş teli tedavisi ve tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

            


Share:

Braketlerin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Dt Emre Aldoğan 08-06-2019

Ortodonti tedavisinde en önemli noktalardan biri uygun braket seçiminin olmasıdır. Seçimin etkili olması için ilk olarak hangi braketin hangi işlevi olduğu ne için tercih edildiği bilinmelidir. Kişile

Devamı

Ağız ve Diş Sağlığı

Dt Emre Aldoğan 17-08-2019

Yazımızda kişinin günlük yaşantısına yön verecek olan diş sağlığı etmenine değinmemiz gerekiyor. Diş teli tedavisini ele alarak sürece başlayalım. Diş teli süresi nelerden etkilenir? Diş teli fiyatlar

Devamı

Ortodonti tedavisinde nelere dikkat etmeliyiz

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisinde diş telleriniz dişlerinize çok sağlam bir şekilde yapıştırılır. Yalnız uymanız gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uymazsanız diş telleriniz dişlerinizden ayrılır. Peki di

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.