Görüntü
Diş Estetiği Neden Yapılmalıdır?

Diş sağlığı ve problemleri bireylerin günlük yaşamlarında oldukça önemsedikleri noktalar olmaktadır. Sosyal çevresinde sağlıklı ve güzel gülüşler ile ön planda olmak isteyen bireyler için diş estetiği büyük önem taşımaktadır. Peki diş estetiği nedir? Kimler yaptırır? Diş teli diş estetiği içerisinde yer alır mı? gibi soruların cevaplarını beraber inceleyelim.

 

Diş Estetiği Gerekli Midir?

Dişlerde varolan çapraşıklıkların düzenlenmesi, boşlukların tolere edilmesi ve renk değişimlerinin sağlanarak sağlıklı bir gülüş kazanılması adına yapılacak olan tedavi yöntemine diş estetiği denilmektedir. Bu uygulamalar ile bireyler kendilerini daha sağlıklı ve rahat hissedebilmektedirler. Kendinizde bu sorunların var olduğunu fark ediyor ve bu durumların üzerinden gelmek için yapabileceklerinizi düşünüyorsanız Alpdent olarak alanında uzman kadromuza danışabilirsiniz.

 

Diş Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

  • Lamina (yaprak) porselenler 
  • Tam seramik kaplamalar 
  • Porselen dolgular
 

Diş estetiği uygulamalarından kısa sürede etkili tedavi alabilmektesiniz. Diş beyazlatma işlemi de günümüzde en çok başvurulan müdahale süreçlerinden birisidir. Diş beyazlatma işlemi ile diş renginiz var olan yapıya dönmektedir. Dişler yapı ve yaşınıza göre iki veya üç ton açılabilmektedir.

 

Diş Teli Tedavisi

Diş teli tedavisi dişlerin uygun konumlarda yer etmesine destek olmaktadır. Braketler yardımı ile dişlerin uygun konumlarına doğru hareket etmesine destek olan diş teli tedavisinde önemli adımlar elde edilmektedir. Diş teli tedavisinde diş teli fiyatları önemli bir yere sahiptir. Diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerinde pek çok etmen iç içedir. Bu durumların analiz edilerek değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Pek çok kişi diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini bilemediğinden ötürü sürece başvurmakta güçlük çekmektediler. Alpdent olarak sizlere uygun diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri sağlayarak sürecinizi ilerletmekteyiz.

 

Diş Teli Tedavisinde Braketler

Braketler diş teli tedavisinde önemli bir yer tutmaktadırlar. Bireyin kendini rahat hissedeceği ve ihtiyacına yönelik diş teli tedavisine başvurması için braket seçimine önem vermesi gerekmektedir. Metal, şeffaf ve lingual türde olan braketler estetik anlamda birbirinden ayrılmaktadır. Bireyler tüm bu durumlar hakkında ayrıntılı bilgilendirilmeli ve sürece başlamalıdır.

 

Alpdent olarak sizlerin tüm süreçlerinizde destek vermekteyiz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.