Görüntü
Diş Estetiği Nedir?

Günümüzde gelişim gösteren teknolojik gelişmeler ile bireyler, ağız ve diş sağlığına ek müdahaleler ile katkı sağlayabilmektedir. Alpdent olarak sizlere başvurduğunuz her problem durumu veya muayene bulguları sonucunda ortaya çıkan durum analizlerindeki planlamaya uygun programı ayrıntılı bir şekilde ifade etmekteyiz. Bu yazımızda “Diş Estetiği Nedir?” Sorusuna yanıt ararken diş teli nedir?, diş teli fiyatları nedir? Diş teli fiyatları nasıl değerlendirilir? Diş teli fiyatları değerlendirilirken hangi kriterler ele alınır? Gibi temel ve önemli sorulara da cevap aramış olacağız.

Diş Estetiğinin Önemi Nedir?

Ağız ve diş yapısında oluşum gösteren, doğuştan veya sonradan gerçekleşen etmenler sonucunda şekillenebilen estetik görünüme karşı olan durumların saptanarak yapılması gerekli olan müdahaleleri içermektedir. Bu bozulma durumları;

  • Ortodonti problemler
  • Çapraşık dişler
  • Çene uyum sorunları
  • Diğer sorunlar

Olarak karşımıza çıkabilmektedir. Diş estetiği önem arz eden ve detaylı bir şekilde ele alınması gereken yapılardandır. Bireye psikolojik ve biyolojik bir zemin sunarken özgüven aşılayan diş estetiğini korumak için pek çok müdahale yöntemleri seçilmektedir.

Günümüzün En Gözde Hizmeti= Şeffaf Braket

Braketler küçük kare yapılar olarak isimlendirilmektedir. Kare şeklindeki yapılar dişlerin uygun konumlara yer almasına yardımcı olmaktadır. Bu şekilde düzenlenen sağlıklı yapı ile diş estetiği sorunları da çözüme kavuşacaktır. Ağız ve diş sağlığındaki konumlanma problemlerine yardımcı olan diş teli tedavisinde kullanılan müdahale türü değişim gösterdikçe diş teli fiyatları da değişim içerisine girmektedir.

Diş teli fiyatları anlamında yüksek kategorisinde yer alan şeffaf diş teli günümüzde diş estetiğine katkı sağlayan süreç müdahalesinde yer alan yapılardandır. Gülüşe destek vererek bireyin rahatlamasına katkı sağlayan şeffaf braketler ile yetişkinler de çok rahat kullanım sağlayabilmektedir.

Diş Estetiği Aşamaları Nelerdir?

Muayene sürecinin başlanması ve ağız yapısının incelenmesi önemlidir. Bu noktada var olan veya ek olarak dikkat edilmesi gereken tüm durumların analizinin sağlanması gerekmektedir. Diş hekimi ile kontak kurularak sürecin planlanması, iki tarafın da onayı alınarak ilerlenmesi sağlanmalıdır. Gereken ek müdahale yöntemleri bu sırada ele alınmakta, diş teli fiyatları değerlendirilmesine katılmaktadır.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.