Diş tedavi süreçlerinde hastalarımızın sağlıklı gülüşleri kazanması adına işlemlerimize titizlikle yaklaşmaktayız. Alpdent olarak sizlere gerekli tedavi adımlarını sunarak süreç içerisinde karşınıza çıkacak tüm durumları analiz etmekteyiz. Peki diş tedavisi nedir? Her birey istediği diş tedavisini gerçekleştirebilir mi? Ağız sağlığında önemli adımlar nelerdir? Sorularını beraber inceleyerek genel olarak ağız sağlığı hakkında bilgi sahibi olalım.
Ağız ve diş sağlığının korunması adına gerekli işlemlerin tümü diş tedavileri olarak adlandırılabilir. Diş tedavilerinde diş taşı temizlikleri, implantlar, diş eti hastalıklarının tedavileri, diş teli tedavisi (ortodonti) gibi durumlar ön plana çıkmaktadır.
Diş taşı temizliği diş eti hastalıklarının sebepleri arasında yer almaktadır. Diş sağlığında diş eti kanamaları bizler için önemli bir bulgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Kanamaların tedavisi için diş etlerinin ve diş taşlarının bakımının yapılması şarttır. Aksi durumlarda tedavilerin aksaması ek sorunları da meydana getirecektir.
Diş teli tedavisinde önemli adımların birbiri ardına ilerletilmesi gerekir. Bu tedavi türünde dişlerin uygun konumlara doğru ilerletmek yavaş adımlarla ve sağlıklı bir şekilde sağlanmaktadır. Dişlerin hareketli yapılarından kaynaklanan bu tedavi süreçlerinde memnuniyet içeren sonuçlar alınmaktadır.
Diş teli tedavilerinde kullanılan braketler ile dişler sağlıklı yapılarına kavuşmaktadırlar. Diş tedavilerinde öne çıkan diş teli tedavileri sağlıklı süreç işleyişleri için önem arz etmektedir. Alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli bilgilendirme ve yapılama fırsatlarını sunmaktayız.
Diş teli tedavisinde braket kullanımlarının ana sebepleri dişlerin uygun konumlara doğru ilerlemesini sağlamaktır. Bu amaç ile metal, şeffaf veya lingual braketlerin kullanımı sağlanır. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerince değerlendirildiğinde diş teli tedavisinde şeffaf braket kullanımı maliyeti yüksek türler arasında değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde tedavi süreçlerinin değerlendirilmesi önem arz eder. Kullanılan malzemeler, klinik seçimi, doktorun alanında uzmanlığı diş teli fiyatları 2024 değerlendirilmelerinde etkilemektedir.
Braket türleri metal, şeffaf ve lingual olarak ele alınmaktadır. Hepsinin amacı aynı olsa da estetik görünümü ve diş teli fiyatları 2024 bağlamındaki düzenlemelerince ele alınmaktadır. Yetişkinler diş teli tedavisinde şeffaf ve lingual telleri daha çok tercih ederken bu türlerin artı ve eksileri değerlendirilmektedir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.